La Liga: FC Barcelona 3-0 Elche

La Liga - 24. februar 2021

Efter skuffelsen mod Cádiz var Barca allerede tilbage på banen onsdag aften, da det var Elche som var på besøg. Barca leverede endnu en katastrofal første halvleg, hvor man selv med 80% boldbesiddelse ikke formåede at udrette noget. Til gengæld væltede der nogle mål ind i anden halvleg og det var Barca, som stod for dem alle.

Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Umtiti, Alba, Pjanic, De Jong, Pedri, Trincao, Braithwaite og Messi

46' Pjanic Dembélé
67' Trincao Busquets
76' Braithwaite Griezmann
77' Alba Dest
77' Piqué Lenglet

- 1-0 48' - Messi
- 2-0 69' - Messi
- 3-0 73' - Alba

adnordic

Lige som mod Cádiz indledte Barca med en masse boldbesiddelse, men igen-igen var der absolut ingen ændring i den offensive taktik. Bolden blev kørt rundt i egne rækker og af og til var der en spiller, som forsøgte at sætte gang i noget, men det blev aldrig helt færdig. Trincao var lyspunktet i indledningen med et godt forsøg og senere en flot tur inde i feltet, hvor han kom så fri foran mål, at han skulle score. Det er netop denne type chancer, som Koeman begræder ugentligt på sine pressemøder: Barca er bare ikke effektive.

I den anden ende kom Boye tæt på i kampens indledning, da to mand pludselig stod helt fri i bagrummet inde i feltet. Her snuppede Boye bolden og forsøgte at krølle den op i hjørnet, men han overplacerede sit skud. Der var stort set ikke andet at skrive hjem om i første halvleg, hvor Barca spillede langsomt og totalt uden motivation. Der var intet sammenspil og holdet virkede til slet ikke at have forståelse for hvordan spillet skulle strikkes sammen. Til anden halvlegs start valgte Koeman at pille en totalt usynlig Pjanic ud og sende Dembélé på banen. Og bare tre minutter inde i halvlegen kom Braithwaite på bolden og smart med hælen fandt han Messi, som lige præcis fik bolden sparket i mål til 1-0 og til en større forløsning ovenpå en trist første halvleg.

Målet fik Barca til at vågne gevaldigt op, da man fik lidt mere held i alt, hvad man foretog sig i angrebet. Med 20 minutter igen kom det vigtige mål til 2-0, da Frenkie de Jong fandt Messi efter en rigtig flot tur. Argentineren tog bolden med sig og efter et par korte træk sendte han bolden i mål til 2-0. Det blev også 3-0 bare få minutter senere, da Braithwaite - med sin anden assist i kampen - headede kuglen ned til Jordi Alba, som midt i feltet akrobatisk fik sparket bolden i mål til 3-0. Det skulle også have været 4-0, da Griezmann kort tid efter ramte overliggeren og to minutter senere kom han fri igen, da han denne gang sparkede bolden i sidenettet. Griezmann var kommet på banen for Braithwaite mens Dest og Lenglet kom på banen for Alba og Piqué mens Busquets efter 67 minutters spil erstattede Trincao.

Mens at Barca endelig fik held med at sparke bolde i mål, formåede man også bagude at holde Elche nede på et lavt niveau. Det blev det sidste i kampen og dermed kunne Barca trække i land med tre meget vigtige point, men hvor man igen måtte indse, at man bare ikke har niveau til meget mere end hvad kampen her til aften viste. Ikke desto mindre er Barca igen på tredjepladsen, men den kan Sevilla vinde tilbage igen når netop Barca kommer på besøg på Sanchez Pizjuan i weekenden. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder