Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Målfarlige Alba øger sine vilde tal

Nyheder - 26. februar 2021
Målfarlige Alba øger sine vilde tal

© FC Barcelona


Jordi Albas stormløb op i banen har i mange år vist sig at være effektive for Barca. Der var en periode, hvor han altid fandt Messi med en tværaflevering fra sin position i venstre side af banen, men under Ronald Koeman ser man det yderst sjældent. Til det har Messis position ændret sig gevaldigt under den hollandske træner.

Ikke desto mindre er Alba i stedet begyndt at røre på sig. I alle turneringer har venstrebacken scoret fire mål og lagt op til hele otte af slagsen. Det er rigtig gode tal med flere måneder tilbage af sæsonen når man taler om en venstreback. Tallene betyder, at Jordi Alba er den mest scorende forsvarsspiller i ligaen - og han har også lagt op til flest mål.

I den seneste kamp mod Elche fik han fornøjelsen af at score et rigtig angribermål, da han var lusket med ind i feltet og da Messi fandt Braithwaite med en god aflevering, kunne danskeren heade bolden ned for Alba, som nærmest flugtede bolden i mål. Det var hans andet ligamål i denne sæson og fjerde mål i alle turneringe.

Hans første ligamål kom i 2-1-sejren over Real Madrid, da alle ventede på, at han ville aflevere bolden - som han typisk gør - men i stedet huggede han kuglen i kassen med det kolde højreben. Desuden scorede han to gange i samme kamp, da Barca spillede en seværdig pokalkamp mod Granada.

Koundé, Germán Sánchez, Mandi, Esteban Burgos og Sergio Ramos har alle scoret tre mål. Så lige nu er Alba den mest målfarlige forsvarsspiller i La Liga 2020/2021.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder