Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

10 stats fra kampen mod Sevilla

La Liga - 28. februar 2021
10 stats fra kampen mod Sevilla

© FC Barcelona


Barca sikrede sig en vigtig sejr på udebane mod Sevilla i aftes da Ousmane Dembélé og Lionel Messi stod for kampens to mål. Det betyder, at Barca lige nu indtager en andenplads i ligaen og skaber afstand ned til Sevilla, som ellers for nyligt kunne overhale catalanerne i tabellen. Her følger 10 stats fra kampen.

Messis favoritmodstander
Før kampen var Sevilla allerede Messis favoritmodstander og i går scorede han sit mål nummer 30 mod andalusierne (og mål nummer 38 i alle turneringer). Desuden gik han højere op på topscorerlisten, hvor han nu står noteret for 19 mål i sæsonen og han er desuden også topscorer i de største europæiske ligaer.

Ilaix får mere spilletid
Ilaix Moriba havde næppe forventet spilletid i kampen, men da Pedri gik i stykker blev Ilaix skiftet på banen med 20 minutter igen og han var med i opbygningen til Messis mål med en smart aflevering. Han startede tidligere en kamp mod Alavés efter at have fået debut mod Cornellá i Copa del Rey.

Tredje ligamål fra Dembélé
Det lyder ikke af meget, men Dembélé er begyndt at røre på sig og er blevet mere aggressiv i sit spil hvor han tidligere har været meget passiv på grund af frygten for at blive skadet. Målet mod Sevilla var hans tredje i La Liga. Han har desuden scoret tre gange i Champions League og en enkelt gang i Copa del Rey. Derudover var det hans tredje mål mod Sevilla, som nu er hans favoritmodstander.

Jernmanden Mingueza
Oscar Mingueza får også mere spilletid end forventet og i går tacklede han bolden tilbage på catalanske fødder fire gange ud af fem forsøg. Ingen på banen kunne præstere bedre på den front.

Ny formation
Koeman overraskede med hele fem forsvarsspillere på banen med Dest og Alba på kanterne samt Mingueza, Piqué og Lenglet i midten. Det fungerede rigtig fint, da man fik lukket meget af Sevillas angrebsspil ned. Spørgsmålet er nu om Koeman vil fortsætte med at gøre brug af formationen.

Seks point på fire dage
Med to sejre i La Liga på fire dage er Barca nu kun to point fra Atletico Madrid, som dog har to kampe i hånden. Det sætter dog madrilenerne under pres, som i forvejen ikke er særlig godt kørende.

Syvende udesejr i træk
I ligaen har Barca vundet de seneste syv udebanekampe hvilket tangerer klubbens fjerdebedste stime. I 2011 vandt man 12 udekampe i træk, i 2013 vandt man 10 og i 2013 vandt man ni. Så man er meget tæt på at kunne bryde rekorder.

Ungdommens blod
Barca havde hele otte spillere på under 25 år på banen mod Sevilla. Lenglet 25 år, De Jong 23 år, Dembélé 23 år, Mingueza 21 år, Araujo 21 år, Dest 20 år, Pedri 18 år og Ilaix 18 år. På bænken havde man Trincao på 21 år, Puig på 21 år og Inaki Pena på 21 år.

Niende ligasejr i 2021
Barca har vundet 9 ud af 10 ligakampe i 2021. Det var kun mod Cádiz, at man skuffende måtte gå fra banen uden fuld gevinst. Her var man tæt på, at Lenglet klodset begik straffespark kort før slutfløjt og så fik man kun 1-1.

Albas defensive kvaliteter
Jordi Alba er en offensiv back med mange oplæg, men mod Sevilla viste han også at han er stærk i defensiven. Hele 10 gange vandt han bolden tilbage på egne fødder. Busquets og Fernando erobrede ni bolde.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder