Da Ansu Fati skrev sig ind i historiebøgerne

La Liga: Af Søren Nissen - 6. marts 2021

FC Barcelona drager i dag til Pamplona, hvor tre point gerne skule hentes hjem, når modstanderen hedder Osasuna i en vigtig kamp i La Liga. Sidste gang Barca spillede på El Sadar, endte det i et 2-2 resultat, men kampen huskes for noget helt andet end resultatet.

Det var nemlig her, at Ansu Fati scorede sit første mål i Barca-trøjen, da han efter bare seks minutter på banen i det 51. minut steg til vejrs og headede kuglen over i det lange hjørne. Det var ikke alene et vigtigt mål dengang for at komme tilbage i kampen, men det gjorde også Ansu Fati til den yngste målscorer for FC Barcelona nogensinde med sine kun 16 år og 304 dage.

Siden da har han opnået succes og et hav af rekorder, der blandt andet inkluderer at være den yngste Champions League debutant for Barca samt den yngste målscorer i turneringen nogensinde. På nationalt plan er han den anden yngste spiller for Spanien, mens hans tilbage i september 2020 blev den yngste målscorer for landsholdet.

Desværre må vi undvære ham i dagens kamp, eftersom han stadig sidder ude med en knæskade, han pådrog sige tilbage i november måned. Dengang lød meldingen, at han ville være ude i fire måneder, men efter et mere kompliceret forløb med flere operationer end forventet, må han stadig se til fra tilskuerpladserne i et stykke tid endnu. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder