De Jong hjalp Holland til smal sejr

VM kvalifikation 2022 - 28. marts 2021

Frenkie de Jong startede på banen og fik samtlige 90 minutter i Hollands kamp mod Letland i aftes. Her var der tale om en kamp, hvor hollænderne fik chancen for at score en masse mål, da målene i sidste ende kan have betydning for hvem der går videre fra gruppen.

Holland sad totalt på kampen fra første til sidste minut og det kan ikke forklares hvordan de kun fik scoret to mål. Der var store chancer til tenniscifre og de kom med få minutters mellemrum igennem hele kampen. Efter nederlaget til Tyrkiet i åbningskampen handlede det om at få selvtilliden tilbage ved at banke Letland, men sådan blev det ikke.

Letland havde absolut ingenting at skyde med rent offensivt udover i to situationer, hvor de bare var alt for dårlige til at få ombytte af deres kontra. I stedet var det Holland, som dominerede og de fik en forløsning efter en halv time, da Steven Berghuis flot sparkede bolden i mål. Der var chancer til endnu flere mål i første halvleg, men der stod altså kun 1-0.

I anden halvleg var det fuldstændig det samme billede og specielt Memphis Depay havde en håndfuld chancer, som han misbrugte til trods for at han konstant kom igennem på den ene eller den anden måde. Også Luuk de Jong og Davy Klaassen havde store chancer, men men skulle helt hen til 20 minutter før tid, da Luuk de Jong hoppede op på et hjørnespark og pandede bolden i mål til 2-0.

Der kom ikke flere mål i kampen selvom det ikke ville have været ufortjent. De Jong spillede ikke nogen decideret stor kamp, da han aldrig rigtig var presset. Han fordelte boldene godt og løste sine opgaver på banen.

Da Norge tabte 3-0 til Tyrkiet er det nu Tyrkiet, som topper gruppen med seks point efter to kampe og en flot, flot målscore på 7-2. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder