Atletico tabte - Barca kan afgøre mesterskabet

La Liga - 4. april 2021

Barca fik en kæmpe gave søndag aften, da Atletico Madrid var på besøg på Sanchez Pizjuan hvor Sevilla har hjemme. Andalusierne dominerede klart kampen med mere boldbesiddelse, flere skud og generelt et hårdt angreb ned mod madrilenerne og det lykkedes dem at tage alle tre point.

Sevilla fik en stor chance efter otte minutter, da Ocampos fik chancen fra straffesparkspletten, men ligesom mod Barca i Copa del Rey blev han også læst denne gang, da Jan Oblak tog sig af det svage spark. Det rystede dog ikke Sevilla, som fortsatte med at trykke på og i anden halvleg med 20 minutter igen scorede Acuna til 1-0 og så fik Atletico Madrid travlt.

Madrilenerne nåede aldrig at komme på måltavlen og dermed vandt Sevilla hvilket betyder, at Barca nu reelt set selv kan afgøre mesterskabet omend det er noget tidligt at spå om. Barca har endnu 10 ligakampe tilbage, og da de møder både Real Madrid og Atletico Madrid i løbet af de 10 kampe, kan de altså selv afgøre mesterskabet, da de efter 28 kampe har 62 point mens Real Madrid har 63 point men de har til gengæld spillet en kamp mere end catalanerne.

Atletico Madrid topper fortsat tabellen med 66 point for 29 kampe, så det spidser i den grad til i toppen af La Liga, hvor Barca spillemæssigt har været det bedste hold på det seneste, men ikke meget skal gå galt før det hele glipper. Barca møder Valladolid på hjemmebane i morgen aften og her har de altså fået et ekstra skud selvtillid af Atletico Madrids nederlag her til aften.

Værd at bemærke er, at Luis Suárez og Llorente er ude af Atletico Madrids næste kamp mod Real Betis som følge af fem gule kort hver hvilket automatisk udløser én spilledags karantæne. De fik begge deres femte gule kort her til aften mod Sevilla.