La Liga: Real Madrid 2-1 FC Barcelona

La Liga - 10. april 2021

Barca havde et mesterskab på spil lørdag aften, da de på udebane mødte Real Madrid. I første halvleg kunne man slet ikke få øje på nogen motivation fra catalanerne, som leverede en uhørt ringe halvleg. I anden halvleg blev det en smule bedre i takt med at Real Madrid skabte mindre frem i banen, men det blev aldrig helt godt.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Mingueza, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Dembélé

46' Dest Griezmann
65' Busquets Roberto
72' Araujo Ilaix
81' Dembélé Braithwaite
82' Pedri Trincao

- 1-0 13' - Benzema
- 2-0 28' - Kroos
- 2-1 60' - Mingueza

Barca lagde ud med mest boldbesiddelse men fuldstændig blottet for skarphed. Der var ingen afgørende afleveringer, ingen der turde at trykke af og ingen der for alvor tog initiativ. Pedri fik en god mulighed for at skyde på mål, men valgte i stedet at kigge efter Messi, som var dækket godt op. Real Madrid var komfortable med at stå længere tilbage i banen og satse på omstillinger mens Barca nærmest ingen vegne kom. Efter et kvarters spil kom der liv i kampen, da Barca appellerede for frispark til Messi på kanten af Real Madrids felt, men da det ikke blev dømt, slog Real Madrid til. Alt, alt for let kørte de lige igennem Barcas midtbane og med en aflevering fra højre side og ind i feltet stod Benzema klar til smart at sende bolden i mål til 1-0.

Målet til Real Madrid gav intet til Barca. Catalanerne spillede fortsat som om, at de havde spillet flere dage i træk. Der var ingen gejst på nogen linjer og man kom ikke frem til noget som helst. I stedet var Real Madrid ovenpå, de var aggressive og spillede deres plan til fulde. Inden der var spillet en halv time satte Real Madrid gang i en kontra, hvor Araujo fik gult kort for at nedlægge Vinicius på kanten af feltet. Toni Kroos sparkede frisparket, som blev rettet af af Dest og gik i mål til 2-0. På absolut intet tidspunkt havde Barca trådt i karakter og vist, at der er et mesterskab på spil. Det var totalt Real Madrids kamp - til trods for boldbesiddelsen, som Barca ikke kunne udnytte.

Efter 34 minutter blev Barcas forsvar atter engang udstillet. En omstilling sluttede med et stolpeskud fra Valverde og ingen dækkede Vazquez op, som fik sit forsøg reddet af Ter Stegen. Det var konstant tættere på 3-0 end 2-1 - for Barca havde endnu ikke haft noget der mindede om en stor chance. Barca fortsatte det meget naive spil selvom man slet ikke formåede at skabe noget mod den betondefensiv, som man vidste at Real Madrid ville stille op. Madrilenerne spillede deres plan til UG og netop af den grund kom Barcas største chance på et hjørnespark, da Messi forsøgte at sparke direkte på mål fra hjørneflaget. Bolden snød Courtois, men gik af på stolpen. To minutter efter fik Barca et nyt hjørnespark fra modsatte side, hvor Dembélé sparkede den ind i feltet. Bolden fik lov til at gå helt op til bagerste stolpe til en udækket Messi. Han tog bolden ned og trykkede af, men Courtois kom flot ud og greb ind. Det var alt, Barca fik skabt i en pivringe første halvleg, hvor man slet ikke formåede at lukke ned for Real Madrids kontramaskine.

2 hjørnespark 3

Fra første fløjt i anden halvleg stod Sergiño Dest ikke på banen. Han var blevet revet ud efter en trist indsats og ind kom Antoine Griezmann, som havde varmet op lige efter at Real Madrid scorede målet til 2-0. Blot to og et halvt minut inde i anden halvleg tilspillede Real Madrid sig en stor chance, da Benzema blev sendt i dybden og uden at blive presset kunne han vente på at Vinicius dukkede op i feltet så han kunne aflevere bolden til ham. Vinicius fejlede dog, da han i blinde forsøgte at finde en holdkammerat. Real Madrid slog kontra igen 10 minutter senere og Kroos fandt sig selv i en god position, men han skulle bevæge kroppen bagud for at få fat i bolden i sit løb og derfor skød han langt over mål. I anden halvleg havde regnen virkelig taget til og det var så skidt et vejr, at kameraerne på stadion nærmest ikke kunne vise kampen.

Efter en time på uret kom Barca på tavlen, da Jordi Albas indlæg fik lov til at stryge igennem til Mingueza, der var gået med op i Real Madrids felt. Her fik han sat benet på bolden og så gik den i mål til 2-1 og pludselig var Barca med i kampen igen. Men Real Madrid var konstant farlige på deres angreb og det var tæt på 3-1 bare minuttet efter, da Vinicius - igen- kom ind i feltet og hans indlæg var tæt på at snyde Ter Stegen, men heldigt for Barca gik den ikke i mål. To minutter senere var Jordi Alba så pludselig tæt på, da han kom helt tæt under mål, en han kom så tæt på, at han ikke kunne andet et at sparke lige på Courtois. Kort efter blev Busquets pillet ud og Roberto kom på banen.

Man skulle tro, at Barca i pausen havde lagt en plan for at lukke ned for Real Madrids kontraspil, men det lykkedes slet ikke. Denne gang var Vinicius alene igennem, men han valgte at spille bolden på tværs af feltet til Benzema, men afleveringen var så ringe, at Araujo kunne prikke bolden væk. Med 20 minutter igen blev Ronald Araujo pillet ud af en kamp, hvor han slet ikke var i god nok form til at holde styr på Real Madrids kontraspil. Ilaix Moriba kom ind i stedet. Med 10 minutter igen forsøgte Koeman igen at ændre på tingene, da Dembélé og en totalt usynlig Pedri forlod banen for Braithwaite og Trincao.

Netop som man gik ind i de døende minutter fik Casemiro to gule kort på to minutter for to forseelser og så måtte Real Madrid spille de sidste få minutter med bare 10 mand. Lige lidt hjalp det for Barca - de formåede aldrig at sætte Courtois på arbejde og således tabte man El Clásico med 2-1 efter en forfærdelig første halvleg og en anden halvleg, hvor man rent taktisk ikke havde nogen plan til at bryde Real Madrids defensiv op. Her må man sige, at Zidane for alvor fik sat sit hold flot op til kampen. Mesterskabet er nu ude af Barcas hænder selvom Barca i sidste minut ramte overliggeren og dertil skal det med, at dommeren i anden halvleg brugte hele tre minutter på at skifte sit elektroniske udstyr og derudover var der 10 indskiftninger, men alligevel blev der kun lagt fire tillægsminutter til. Det bliver helt sikkert diskuteret i medierne i morgen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder