El Clásico skulle have været seks minutter længere

El Clasico: Af Søren Nissen - 12. april 2021

Selvom der nu er gået to dage siden El Clásico løb af stablen, så har de intense situationer og kontroversielle domme ikke forladt hverken vores eller de spanske mediers hukommelse. Der bliver skrevet på livet løs om forskellige episoder, men især det omdiskuterede mulige straffespark til Martin Braithwaite samt den manglende tillægstid har fanget mediernes øjne.

Disse tvivlsomme domme blev da også diskuteret heftigt lige ved slutfløjtet. Her stormede Gerard Piqué ind på banen, for han kunne ikke forstå, hvordan mange spilstop kun førte til fire tillagte minutter. Og med særdeles god grund.

Tv-programmet ”Golazo de Gol” har gravet frem, hvor meget tid Gil Manzano i virkeligheden skulle have lagt til, og det nærmer sig ti minutter. Dommeren, der afløste en skadet Mateu Lahoz, brugte selv 2:08 minutter på at udskifte sit tekniske grej. Derudover blev der foretaget 10 udskiftninger samt scoret et mål (i anden halvleg), hvilket resulterede i en pause af spillet i 4:19 minutter. Sidst var der også protester fra spillerne, hvilket tog 3:23 minutter.

Sammenlagt 9 minutter og 50 sekunder.

Dermed valgte dommeren at lægge under halvdelen af den spildte tid til, og det var gyldne minutter, FC Barcelona gik glip af. Barca havde lagt et godt pres og havde store chancer i slutfasen, bedst vist ved Ilaix Moribas skud på overliggeren til allersidst.

Desværre kan det ikke laves om. Hverken antallet af tillægsminutter, det mulige straffespark eller det skidte resultat af FC Barcelona, selvom Gerard Piqué og Ronald Koeman var stærkt kritiske efter kampen. Gil Manzano havde nok ønsket, at Mateu Lahoz ikke var blevet skadet. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder