BARCA HAR VUNDET COPA DEL REY 2021!

Copa del Rey - 17. april 2021

Barca kunne lørdag vinde sæsonens første trofæ, da de på La Cartuja i Sevilla mødte Athletic Bilbao i Copa del Rey finalen 2021. Barca spillede klart bedst og skabte en masse chancer, men bolden ville ikke over stregen i første halvleg. Til gengæld bankede catalanerne hele fire mål i kassen på 12 minutter i anden halvleg og således blev Copa del Rey sikret.

Ter Stegen, Dest, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezmann

74' Dest Roberto
82' Piqué Araujo
82' Pedri Ilaix
87' Griezmann Dembélé
88' Mingueza Braithwaite

- 0-1 60' - Griezmann
- 0-2 63' - De Jong
- 0-3 68' - Messi
- 0-4 72' - Messi

Barca satte sig lynhurtigt på bolden og forsøgte sig med hurtigt pasningsspil hvilket gav en kæmpe chance før der var spillet fem minutter, da Busquets fandt Messi inde i feltet. Argentineren pillede bolden ned og spillede den tilbage i feltet til Frenkie de Jong, der trykkede af første gang, men baskerne blev reddet af stolpen før Unai Simon heldigt fik rettet bolden væk fra farezonen. Barca fortsatte med at dominere og skabe muligheder, som dog ikke blev omsat til deciderede chancer. Baskerne havde ved én lejlighed et angreb efter en dødbold, men ellers kom de slet ikke med noget i indledningen, hvor Barca dog manglede skarphed på de afgørende afleveringer og afslutninger.

Barca kørte bolden rundt med helt op til 88% boldbesiddelse mens Bilbaos tilgang var at stå langt tilbage og satse på omstillinger. Barca fik lukket godt af bagude og tillod ingen store chancer, til gengæld kom der ikke meget oppe foran, hvor Griezmann var en totalt anonym spiller mens Pedri mere ønskede at deltage i opstillet fremfor at komme i positioner, hvor han kunne trykke af fra. Derfor så man blandt andet skud fra Dest og Frenkie de Jong, som egentlig ikke har til primære opgave at komme helt frem og sparke på mål, selvom det giver flere heste at spille på.

Midt i halvlegen kom der drama, da Messi blev nedlagt. Dommeren valgte ikke at give Bilbao-spilleren et gult kort til stor frustration blandt Barca-spillerne, som fik mere at frustrere sig selv over kort tid efter, da dommeren egentlig gav fordel efter et Messi-frispark, men valgte så at fløjte efter at Alba i første omgang havde tabt bolden, men bolden trillede kun få meter væk fra ham og da dommeren fløjtede var backen alt andet end tilfreds. Første halvleg sluttede 0-0 og selvom Barca dominerede totalt, så var det ikke fordi, at Bilbao på nogen måde var slået ud.

Anden halvleg åbnede som første, da Barca fik en kæmpe chance. Messi sendte Dest mod baglinjen og han fandt Griezmann tæt under mål, men franskmanden kunne ikke få prikket bolden forbi Unai Simon, som fik reddet. En kæmpe chance til Barca, der lagde godt fra land igen. Der opstod en ny, stor chance bare få minutter efter, da bolden tilfældigt faldt ned for fødderne af Busquets få meter fra mål, men på forunderlig vis formåede han at sparke lige på keeperen. Barca blev ved med at presse på og etablere det ene angreb efter det andet og efter en time kom forløsningen endelig. Messi sendte De Jong ud på kanten og han sendte straks bold ind midt i feltet til Griezmann, som sikkert scorede med indersiden. Kæmpe jubel blandt Barca-spillerne og så stod den 1-0.

Barca nåede knap nok at få hænderne ned før de scorede endnu et mål. Denne gang var det fra venstre side, da Alba smækkede bolden ind i feltet. Messi lod kuglen gå og bag ham stod Frenkie de Jong helt fri klar til at gå ned i knæ og pande bolden i mål til 2-0 og så kunne catalanerne smage pokaltriumfen. Triumfen kom endnu tættere på kort tid efter, da Messi scorede det tredje mål på bare otte minutter. De Jong lagde op til det første mål og scorede det andet mål og var også i oplæggerens rolle til det tredje, da han sammen med Messi fuldstændig satte Bilbaos forsvar på plads før Messi inde i feltet rundbarberede Nunez før han smukt lagde bolden fladt i mål til 3-0. Men Messi og Barca var slet, slet ikke færdige. Fire minutter senere stod der 4-0 på tavlen, da Jordi Alba stormede mod baglinjen og spillede bolden tilbage i feltet til Messi, som set så mange gange før, og igen var Messi kynisk og sparkede bolden i kassen. 12 gyldne minutter med fire mål til følge.

Resultatet betød, at Koeman kunne tage Sergino Dest ud og spare hans kræfter samtidig med at Sergi Roberto fik comeback. Også Piqué og Pedri udgik for at give plads til Araujo og Ilaix. Griezmann fik bolden i mål igen med få minutter tilbage, men målet blev annulleret for offside. Der var ingen grund til at trække mere i spillerne og dommeren kunne efterfølgende fløjte kampen af og dermed vandt Barca stensikkert finalen uden at Bilbao nogensinde fik lagt Koemans hold under pres. Sæsonens første trofæ er i hus og med triumfen får man et kæmpe boost forud for sæsonens sidste otte ligakampe, hvor man stadig spiller en stor rolle i kampen om det spanske mesterskab. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder