Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Officielt: Champions League ændrer format fra 2024

Champions League - 19. april 2021
Officielt: Champions League ændrer format fra 2024

© UEFA


I dag kunne UEFA helt som planlagt melde ud om deres ændring af formattet i Champions League. Tiltagene er sat i værk for at sikre en positiv fremtid for europæisk fodbold på højeste niveau og møde kravene fra alle partnere.

Alle involverede partnere har været inde over, hvor man har diskuteret frem og tilbage for at finde ud af hvilken model man i fremtiden skal sætte i værks. Ændringerne træder først til i sæsonen 2024/2025, så der er stadig tid at løbe på. Her får du de officielle detaljer.Det nye Champions League format 2024/2025
- Fremadrettet vil der være 36 hold fremfor de nuværende 32 hold i Champions League.

- Gruppespillet ændres til én stor gruppe, hvor hvert hold er garanteret 10 kampe mod 10 forskellige modstandere. Fem hjemmekampe og fem udekampe. Det erstatter gruppespillet med seks kampe mod tre hold; ude og hjemme.

- De øverste otte i den store gruppe kvalificerer sig til knock out kampene mens klubberne fra niendepladsen og ned til plads nummer 24 skal ud i en play off for at gå videre.

Der er således tale om, at Champions League ændrer sig til én stor gruppe, hvor alle hold er garanteret 10 kampe hvilket blandt andet indbringer samtlige hold flere penge, da man får et beløb for hver kamp man spiller. Desuden får man endnu flere penge ved at vinde ligesom man får flere penge ved at spille uafgjort end at tabe. Det er altså noget som gavner specielt de små hold, som klarer sig frem til turneringen.

UEFA oplyser endvidere, at man ved årets afslutning vil genbalancere hele systemet bag: Seedningssystemet, kampdage, budgettet, finalens format samt andre faktorer, der konstant spiller en rolle i verdens største klubturnering.

Bemærk i øvrigt at UEFA længe har haft planlagt, at ville ændre Champions Leagues format. Det kommer endda under et døgn efter at 12 klubber - heriblandt Barca - har tænkt sig at starte en ny Super League.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder