Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Vanvid: Så stor er bøden for at forlade Super League

Super League - 23. april 2021
Vanvid: Så stor er bøden for at forlade Super League

Joan Laporta var smart. Rigtig smart. Han overtog styringen i Barca i marts og har siden måtte bøvle med en masse ting, som Josep Bartomeu havde skudt i sænk. Derudover skulle han også gennemgå den kontrakt, som Bartomeu skrev under på, da han valgte at køre Barca ind som stifter af Super League sammen med 11 øvrige klubber.

Da Laporta kom til styringen skulle han altså gennemgå kontrakten og selv sætte sin underskrift på den såfremt han fortsat så Barca som en del af Super League i fremtiden. Laporta valgte at skrive under på kontrakten - men først fik han den opdateret. Således er Laportas underskrift ikke bindende hvis klubbens medlemmer stemmer nej til deltagelse i Super League. På den måde er Barca altså ikke rent officielt en del af Super League som de øvrige klubber er det. Det er klubbens medlemmer, der træffer det endelig valg og det træk har vist sig at være uhyre vigtig.

Ifølge Sport har Vozpopuli dykket ned i tallene og de er kommet frem til, at det koster vanvittige 2,2 milliarder kroner for at træde ud af Super League. Den straf skal Barca ikke betale hvis klubbens medlemmer vælger at stemme nej - kontrakten er nemlig kun bindende hvis medlemmerne stemmer ja til at melde Barca ind i Super League. Til gengæld bliver det en dyr affære for de øvrige klubber.Super League er ikke helt afblæst. Ifølge Florentino Perez er den blot på standby - umiddelbart indtil ilden er slukket. Det vakte nemlig stor opsigt mandag morgen, da informationer og detaljer omkring den nye turnering slap ud. Det betød, at flere klubber meldte sig ud på grund af det enorme pres. De meldte sig dog ikke ud rent officielt. Klubberne bekræftede, at man arbejdede på at formalisere turneringens exit.

Af den grund kunne Florentino Perez onsdag aften bekræfte, at ingen klubber har forladt Super League på grund af den kæmpe straf, de ellers står til. I stedet arbejdes der på at finde en løsning på situationen.

Bemærk i øvrigt man i Super Leagues navn havde sikret sig et lån på 2,23 billioner kroner for at sikre sig en god opstart på turneringen.

De 2,2 milliarder kroner, som klubberne skal betale hvis de får kolde fødder og melder sig ud, er altså grunden til, at ingen klubber rent officielt er ude af Super League. En af grundende til at straffen er så høj er ifølge Florentino Perez, at man bemærkede, at nogle af de engelske hold var lidt skeptiske omkring projektet. Så man ville sikre, at hvis man skrev under velvidende om det høje beløb, så var man sikre på, at klubberne næppe ville forlade turneringen.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder