Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Florentino Perez: Flere klubber går bankerot

Super League - 24. april 2021
Florentino Perez: Flere klubber går bankerot

© JAVIER GANDUL / DIARIO AS


Florentino Perez, som er præsident for Super League, er slet ikke i tvivl om, at det er det korrekte at starte en Super League, som er uafhængig af UEFA, der sidder på magten og kontrollerer de mange penge. Ved at starte en liga uden om UEFA får klubberne flere penge mellem hænderne og det er det, som klubberne skal for at undgå at gå bankerot.

Du er ikke overbevist om Champions Leagues formatændring?
- Absolut ikke. Hverken formatet eller folket bag. Der er tale om en ændring der træder i kraft i 2024. Der skal en ændring til lige nu ellers går adskillige klubber bankerot. De eneste, som overlever, at de klubber, som er støttet af en stat eller har rige ejere som er klar til at miste flere hundrede millioner euro hver sæson, fortæller Florentino Perez i et nyt interview.

- Hvordan tænker du selv, at de næste kontraktforhandlinger bliver? Alt vil være i en langt mindre skala medmindre vi får gjort noget ved situationen lige nu ved at øge konkurrencen og interessen i kampene. Hvis ikke fodbolden kan levere underholdningen, så begynder folk at falde fra. Derfor siger jeg, at der skal en ændring til nu, ellers dør fodbolden. Hvem skal betale regningerne? Hvem skal betale lønningerne? Klubberne har brug for penge.- Det handler om at gøre noget så hurtigt som muligt før det er for sent. Vi kan ikke vente fire år. Hvis tingene fortsætter på denne måde, så dræber det klubberne.

Florentino Perez er overbevist om, at man ved at gå udenom UEFA altså har flere penge til klubberne, som kan hjælpe dem op på benene igen. Det er ingen hemmelighed, at pandemien har sat skub i tanken om at stifte Super League. Klubberne lider og det fik man blandt andet bekræftet i starten af året, hvor Barca bogstaveligt talt diskuterede om de skulle købe Eric Garcia for 8 millioner euro eller vente et halvt år så de kan få ham gratis. Under normale omstændigheder er 8 millioner euro ingenting for en storklub som Barca. Men det er det i dag.

Super League er lige nu parkeret. Det skabte et massivt pres og flere klubber har bedt om at få lov til at trække sig. Spørgsmålet er hvad planen nu er. UEFA har tænkt sig at øge antallet af kampe hvilket har skabt vrede blandt fodboldspillere og trænere. Koeman udtalte for nyligt, at UEFA kun tænker på sig selv og penge. Og netop af den grund stod Super League til at blive stiftet. Lige nu er det ikke til at vide, hvad der kommer til at ske.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder