Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Villarreal 1-2 FC Barcelona

La Liga - 25. april 2021
La Liga: Villarreal 1-2 FC Barcelona

© FC Barcelona


Barca var på jagt efter tre vigtige point i jagten på mesterskabet. Det startede sløvt, da man kom bagud i en uheldig situation, hvor Jordi Alba gled, men Griezmann slog tilbage to gange kort tid efter. I anden halvleg blev Villarreal reduceret til 10 mand, men de havde stadig stor ære af kampen.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Dest, Piqué, Lenglet, Mingueza, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezmann

45' Dest Roberto
64' Pedri Ilaix
80' Griezmann Dembélé
88' Busquets Araujo

Mål
- 1-0 27' - Chukwueze
- 1-1 28' - Griezmann
- 1-2 35' - Griezmann
Barca fik muligheden for at snuppe føringen kort inde i kampen, da De Jongs fremragende aflevering fandt Griezmann, som dog fik sit skud blokeret af Albiol. Barca tromlede dog videre og var spilstyrende, men de blev mødt højt af Villarreal, som igennem deres energi fik en god start på opgøret trods Barcas overtag på bolden. Efter et kvarters spil skulle Barca dog have været i front, da Griezmann fandt Alba, som siden lagde den ind foran mål til en totalt fri Frenkie de Jong. Hollænderen skulle bare prikke bolden i bolden fra det lille felt, men han formåede at sparke lige på en flyvende Asenjo og da returen sprang ud til ham igen hoppede bolden mellem hans ben og chancen for at score døde. En kæmpe mulighed for De Jong, der kunne have rundet 4.000 spilleminutter i denne sæson med et mål.

Begge hold stod godt på banen og der blev ikke skabt de helt store chancer - udover De Jongs gigantiske chance - men pludselig gik det løs. Villarreals forsvarsgeneral Torres spillede en flad bold op i banen i fødderne på Chukwueze. Han havde Jordi Alba i ryggen, men venstrebacken gled i græsset og så havde Chukwueze fri vej ned til Ter Stegen, som blev afdriblet før Villarreal-angriberen let kunne sparke bolden i mål til 1-0. Men Barca kæmper om mesterskabet og de blev derfor nødt til at slå tilbage - og det gjorde de bare ét minut senere, da Mingueza med en flot aflevering fandt Griezmann i dybden. Franskmanden kom igennem og med en fuldstændig elegant yderside vippede han bolden over Asenjo og i mål til 1-1. Et yderst vigtigt mål og rigtig godt for selvtilliden, at Barca fik slået tilbage så hurtigt.

Med 10 minutter til pausen fik Barca en kæmpe gave, da Foyth ud af det blå valgte at sende en aflevering tilbage til sin keeper Asenjo, men Foyth havde ikke set Griezmann, som opsnappede afleveringen og første gang sparkede bolden fladt i mål til 1-2. To uhyre vigtige mål af franskmanden, og glæden blandt Barca-spillerne var ikke til at tage fejl af. Fra anden halvlegs start valgte Ronald Koeman at pille Sergino Dest ud og sende Sergi Roberto på banen. Enten var Koeman ikke tilfreds med Dests præstation eller også lå der en mindre skade på lur, som man ikke ville tage en risiko med.

Det var klart Villarreal som kom bedst ud til anden halvleg. De så meget mere til bolden og var hurtigere til at sætte gang i angreb mens Barcas angreb kom på omstillinger. Efter en time var det tæt på udligningen, da Roberto blev sat totalt af før Chukwueze med stort overblik fandt en nøgen Capoue inde i feltet, men hans forsøg blev reddet flot af Ter Stegen. Efter at have tilbagelagt otte kilometer fik Pedri endelig en pause, som han har haft brug for i noget tid efterhånden. Ind kom Ilaix Moriba, som får mere og mere spilletid af Koeman.

Med 65 minutter på klokken blev Messi sendt i græsset af en voldsom Trigueros-tackling. Med knopperne forrest gik Trigueros ind i tacklingen og ramte Messi direkte på siden af skinnebenet. Typisk er Messi ikke en spiller, som ligger i græsset, men denne gang var det tydeligt, at han var ramt ekstremt hårdt. Han kom dog heldigvis på fødderne igen og var i stand til at tage en venskabelig snak med Parejo omkring situationen. Trigueros fik helt korrekt et direkte rødt kort.

Anden halvleg var bestemt ikke noget at råbe hurra for. Villarreal jagtede udligningen mens Barca tydeligvis havde trukket i håndbremsen. Man løbe ingen risiko og spillede generelt set langsommere end i første halvleg og derfor var Asenjo da heller ikke blevet testet for alvor. Ilaix Moriba kom frem til en god mulighed, men blev generet i skudøjeblikket og fik derfor ingenting ud af anstrengelserne. Med 10 minutter igen valgte Koeman at sende noget fart på banen, da Dembélé erstattede Griezmann. Netop Dembélé skulle have fået en assist tre minutter senere, da han sendte De Jong helt alene igennem med Asenjo, en igen brændte De Jong den store mulighed, da han forsøgte at vippe bolden i mål. Kuglen gik dog forbi Asenjos mål. Her kunne hollænderen have lukket kampen.

Med en lille håndfuld minutter igen foretog Koeman sin fjerde indskiftning, da Araujo kom ind for Busquets. Villarreal kunne kun glæde sig over, at de var bedst i anden halvleg og at de selv med 10 mand var tættest på kampens næste mål. Barca gik alt for langt ned i gear i forhold til, at de altså kæmper om et mesterskab. Men det lykkedes for Barca at holde stand og hente de tre point hvilket var det vigtigste. Næste kamp er hjemme på Camp Nou mod Granada før der venter to ekstremt svære kampe: Ude mod Valencia og hjemme mod topholdet Atletico Madrid.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder