Barca var pisket til sejr søndag aften, da de på udebane mødte Valencia på Mestalla, hvor catalanerne typisk har det svært. Denne aften blev ikke anderledes, men man formåede dog at levere et comeback og hente de tre vigtige point hvorfor der er status quo i toppen af La Liga.

Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezmann

- 1-1 57' - Messi
- 1-2 63' - Griezmann
- 1-3 69' - Messi
- 2-3 83' - Soler

Barca indledte kampen med klar dominans og 78% boldbesiddelse efter det første kvarter, hvor Ter Stegen intet havde haft at lave. Til gengæld skulle Pedri have scoret efter bare to minutter, da Barca med et flot opspil kom frem til en stor mulighed. Griezmann vendte flot rundt og prikkede bolden i dybden til De Jong, der lagde bolden af til Pedri. Han forsøgte at skrue bolden i mål, en placerede bolden lige forbi målet til stor irritation. En stor, stor chance, som man skal score på hvis man vil vinde guld. 10 minutter senere fik Barca en ny, stor chance, da Messi lagde et frispark ind i feltet som Araujo kom på, men Valencia-keeper Jasper Cillessen stod det rigtige sted og tog imod bolden.

Som tiden skred frem med de missede Barca-chancer, begyndte Valencia at røre på sig. De så mere til bolden og kom frem i nogle farlige kontrastød - bl.a. da Dest mistede bolden og Araujo ikke kunne få kontrol over den. Det endte med et flot drive op i banen af Guedes, som havde set Gayas løb. Venstrebacken tog bolden med mod Ter Stegen og trykkede af, men fik ikke ordentligt træf på kuglen. Der var optakt til flere Valencia-chancer og de fik også ramt inden for stolperne, som Ter Stegen dog tog sig af. Barca havde svært ved at komme tæt under mål og skabe chancer, da langskud overhovedet ikke ligger i deres spil. Der blev kombineret godt omkring feltet før Griezmann med et perfekt indlæg sendte bolden ind i det lille felt, men der manglede en regulær 9'er, som kunne sparke bolden i kassen.

Præcis som Barca sluttede første halvleg af med totalt ufarligt spil foran Valencias felt, på samme måde åbnede de anden halvleg. Der var intet initiativ, ingen skud mod mål og ingen motivation til at ville vinde kampen. Det var aflevering efter aflevering mod 11 Valencia-spillere, som forsvarede flot. Og med ét kontrastød fik Valencia en kæmpe chance, da Guedes blev sendt alene i dybden med Ter Stegen, som dog fik reddet forsøget før bolden gik ud til hjørnespark. Det var vigtigt for Valencia, da Paulista slet ikke fik modstand af Lenglet og så kunne Valencia-spilleren sende bolden i mål. Ter Stegen var rundt på gulvet, da han væltede alt for let i en situation, hvor han ellers ville ud og hente bolden. Et slag i ansigtet på Barca, som dog ikke havde leveret noget nævneværdigt udover Pedris store chance efter to minutter og et par sporadiske flotte kombinationer, der ikke resulterede i noget.

Under 10 minutter senere spillede Lato superhelt i eget felt, da han med armen bremsede bolden og så pegede dommeren på pletten. Barca-spillerne var rasende over, at han som sidste mand stoppede bolden lige foran De Jong, men kun fik et gult kort. Straffespark til Barca, som Messi tog sig af, men igen sendte han et sløvt spark afsted, som Cillessen reddede. Heldigvis for Barca blev der fulgt op på returbolden, som pludselig endte foran Messi, der med en halvliggende flugter sendte kuglen i mål til 1-1. Det blev endnu bedre for Barca kort tid efter, da De Jong stormede ind i feltet på Albas indlæg og headede mod mål, men Cillessen fik lappen på. Heldigvis kunne han ikke holde bolden, og den sprang ud til Griezmann, der sikkert prikkede den det sidste stykke over stregen og så stod den 1-2 på Mestalla.

Blot en håndfuld minutter senere kom Barca også på 1-3, da Messi blev nedlagt på kanten af feltet og så var der frispark til Barca. Messi gik selv til bolden, hvilket han ikke har haft meget held med på det seneste, men denne gang sendte han bolden i mål direkte på frispark og sikrede Barcas tredje mål på 12 minutter. Med et kvarter igen foretog Alfred Schreuder en dobbelt udskiftning, da Pedri og Dest gik ud og gav plads til Ilaix og Roberto. Barca blev bestemt ikke bedre af det og selvom man forsøgte at score det fjerde mål, så blev spændingen øget med seks minutter igen, da Soler ud af det blå valgte at sende en kanonkugle op i målhjørnet uden chance for Ter Stegen og så viste Mestallas måltavle 2-3. Målet kom ganske kort tid efter, at Barca havde appelleret for hånd på bolden i Valencias felt.

Valencia forsøgte at skabe sensationen til sidst ved at gå højt i banen mens Barca forsvarede sig og sporadisk kom frem til Valencias felt. Det blev dog ved 2-3 og dermed fik Barca tre vigtige point inden topkampen på lørdag mod Atletico Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder