Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Kæmpe straf på vej til Super League-klubberne

Super League - 6. maj 2021
Kæmpe straf på vej til Super League-klubberne

©


Det kommer ikke til at gå stille for sig selvom at man ikke har hørt noget til Super League på det seneste. 12 klubber havde valgt at slå sig sammen om at skabe en udbryderturnering så man kunne bryde ud af UEFA's monopol, men det gik ikke. Fodboldfans verden over fik på rekordtid afskrevet Super League.

Det betød, at klubberne på samlebånd valgte at melde ud, at de ville melde sig ud af Super League. Endnu er der et par hold, som stadig er en del af turneringen, men ingen ved rigtigt hvad kontrakterne, som er blevet skrevet under, indeholder. Men UEFA er klar til at gå ind og give en kæmpe straf til de 12 klubber - nogle måske blødere end andre.

Således melder ESPN, at UEFA har indledt en snak med alle klubber og at de syv klubber - Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea og Atlético Madrid - allerede har en speciel aftale på plads i og med at de valgte at trække sig før de andre. Inter er også tæt på at indgå en speciel aftale med UEFA.Selv aftalen, som der bliver indgået, er i forbindelse med straffens størrelsesorden. UEFA vil gerne udvise sin respekt for de klubber, der valgte at træde tilbage hvorfor de kan se frem til en lettere straf mens de øvrige klubber - FC Barcelona, Real Madrid, Milan og Juventus - kan se frem til en så stor straf, at det i den grad kan mærkes.

ESPN beretter således, at klubberne kan blive straffet for at bryde UEFA's artikel 51, der foreskriver, at det er forbudt at indgå i alliancer med øvrige klubber uden at UEFA har været inde og godkende. Og det har UEFA altså ikke i denne forbindelse. UEFA har hele tiden været klar over, at klubberne var i gang med at forberede sig til at annoncere den nye Super League, men først da det blev officielt tog UEFA fat.

Det går næppe stille for sig hvis klubberne bliver straffet for brud på artikel 51. Her kan der være tale om udelukkelse af Champions League og Europa League i hele to sæsoner.

- Vi må se, hvad der ske. Alle hold skal tage sin konsekvens af, hvad de gjorde, og vi kan ikke bare lade som om, at der intet er ske, udtalte UEFA-præsidenten Ceferin i forbindelse med situationen.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder