La Liga: FC Barcelona 0-0 Atletico Madrid

La Liga - 8. maj 2021

Barca kunne snuppe førstepladsen med en sejr over Atletico Madrid lørdag eftermiddag, men igen leverede catalanerne en alt andet end overbevisende præstation. Atletico Madrid kunne have scoret adskillige mål, men Ter Stegen tog godt imod. Omvendt var Barcas offensivt ikke-eksisterende.

Ter Stegen, Dest, Piqué, Lenglet, Mingueza, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi og Griezmann

32' Busquets Ilaix
46' Mingueza Araujo
76' Dest Roberto
76' Pedri Dembélé

Topkampen startede som forventet med Barca meget på bolden uden at kreere noget som helst. Atletico Madrid stod lavt i banen, men højt når de erobrede bolden, og det var da også madrilenerne, der var skarpest fra start med et par nærgående forsøg. Lemar havde et forsøg, Suárez tog chancen direkte på et frispark mens Correa fik en stor mulighed, som blev blokeret af Lenglet. Alt i mens havde Barca kun haft et totalt ufarligt langskud fra Griezmann og catalanernes problemer fortsatte tydeligvis - der var absolut ingen kreativitet eller idé frem i banen. Efter en halv time udgik Sergio Busquets med en hovedskade fra en duel tidligere i opgøret og ind kom Ilaix Moriba.

Efter en halv times tid fortsatte Atletico Madrid med at vade igennem et totalt blottet catalansk hold. Llorente fik en stor chance og Suárez kom også frem til en ny mulighed. Barcas defensiv kombineret med en midtbane der altid var flere meter bagude inviterede Atletico Madrid til let at skabe chancer fremad. Med 10 minutter til pausen var der kaos i Barca-feltet igen. Sergino Dest, som netop ikke er brugt meget på grund af sine mangler rent defensivt, blev kørt ud af banen og Atletico Madrid kom frem til sit sjette skud indenfor målstolperne mod Barcas enlige skud. Ter Stegen reddede og fik lige præcis skubbet returen væk foran Suárez, som dog gik til jorden og appellerede for et straffespark, der aldrig nogensinde var. Atletico Madrid var klart ovenpå og havde langt bedre fat om Barca end Barca havde om madrilenerne.

Som altid er det typisk Messi, som skal kreere noget frem i banen for Barca og han var da også meget tæt at score med fem minutter til pausen, da han pludselig tog en fuldstændig vanvittig tur igennem fem Atletico Madrid-spillere før han trykkede af, men Jan Oblak reddede flot og gav hjørnespark. Straks efter gik det dog den anden vej, da Barcas defensive kvaliteter igen-igen blev udstillet og Carrasco alt for let kom helt ind i feltet og fik endda lov til at drible rundt før han trykkede af, men Barca fik bremset til hjørnespark. Det udnyttede Felipe, da De Jong slet ikke fulgte med sin mand, og så fik Felipe en stor chance til at sparke på mål, men han ramte bolden forkert og den blev banket langt over mål mod en utilfreds Ter Stegen, der råbte ud til sit forsvar for ikke at være klar.

Bare et enkelt minut inde i anden halvleg kunne Barca have taget føringen, da Messi følt lagde et frispark ind i feltet, hvor Lenglet og Araujo stod klar. Lenglet var ikke orienteret og valgte at gå efter bolden, som han ikke kom ordentligt op til. Hvis han havde ladet den gå, kunne Araujo have haft en perfekt chance. Bare sekunder efter var Atletico Madrid farlige, da Suárez forsøgte sig med en flugter, men han sendte bolden forbi Ter Stegens mål. Efter en times spil var Ilaix Moriba tæt på at få bolden i mål, da han på en løs bold i feltet forsøgte at sparke den i kassen, men en modstander fik i sidste øjeblik blokeret bolden, som i stedet gik ud til hjørnespark. Bare minuttet efter var Piqué tæt på ved et indlæg, men bolden sad lige i favnen på Jan Oblak.

Med 20 minutter igen pandede Ronald Araujo bolden i mål, men han var lige præcis offside og målet blev derfor korrekt annulleret. Dembélé var den næste til at få en stor chance, da han luskede med i feltet på et indlæg og totalt udækket kom han op til bolden, men han formåede ikke at ramme målet. En kæmpe chance, som der skal scores på hvis man vil vinde guld. Barca gik efter målet til det sidste, men det var sporadiske forsøg og man kom aldrig helt tæt eller fik sat Atletico Madrid under pres. Kampen sluttede 0-0 og nu har Real Madrid muligheden for at vinde La Liga på egen hånd hvis de vinder deres sidste fire kampe. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder