Annonce


Annonce

Annonce

Officielt: Barca henter Eric Garcia

Transfermarked: Af Sajad Koftan - 1. juni 2021




Det har længe stået klart, at Eric Garcia fra næste sæson skal spille i Barca og nu er det officielt. Barca henter Eric Garcia på en fri transfer fra Manchester City, hvor han for flere måneder siden gjorde det klart, at han ikke ville forlænge sin kontrakt, da han havde en drøm om at vende hjem til Barca. Det er nu bekræftet.

Ifølge FC Barcelones officielle hjemmeside skriver spilleren under på en aftale som løber til sommeren 2026 - med en frikøbsklausul på hele 3 mia. kr

Eric Garcias aftale starter fra den 1 juli, hvor hans nuværende aftale udløber med Manchester City.

Idag vil Garcia blive præsenteret i klubben, hvor dagens agenda ligeledes ser således ud for den nyslåede Barca-spiller.

Klokken 13:15 - Aftalen underskrives i et privat event.
Klokken 14:00 - Fotosession på Camp Nou.
Klokken 14:30 - Officiel pressekonference hvor spilleren introduceres.

Grundet de nuværende COVID19 restriktioner vil man byde Eric Garcia velkommen bag lukkede døre, hvor altsammen kan ses direkte på Barca TV+.

20-årige Garcia vender dermed tilbage til FC Barcelona, hvor han jo startede sin karriere i Barcas akademi tlibage i 2008, og hvor hans udvikling fortsatte på La Masia indtil 2017, hvor han forlod catalanerne til fordel for et liv i Manchester hos de nyslåede engelske mestre, Manchester City.
Her spillede han i fire sæsoner, hvor det begyndte på U19, hvorefter U23 og til sidst på englænderes førstehold, hvor Pep Guardiola jo er cheftræner.

Eric Garcia betegnes som en spiller med en kæmpe stort potentiale og en lys fremtid. Hans forsvarsegenskaber skulle efter sigende passe perfekt ind i Barcas spillestil. Garcia var endda anfører i hans i tid i Barca på akademiet, hvor han altid var iklædt trøje nummer 3.
Hans største rollemodeller i Barca har altid været Carles Puyol, Gerard Piqué og Javier Mascherano, skriver Barcelona.com.

Garcias klasse er ikke til at tage fejl af, hvor han har forbedret sig betragteligt under vingerne af Pep Guardiola i England. Hans vision fremad banen og måden hvorpå Garcia anskuer spillet på har gjort ham yderst populær.

Han fik sin debut på Manchester Citys førstehold i en alder af blot 17 år, under en kamp mod Leicester City i Carabao Cup tilbage i december 2018. Efterfølgende spillede han begge opgør mod Burton Albion i turneringens semifinaler i samme sæson.

Og spilletiden i England blev ikke mindre af at Vincent Kompany og Aymeric Laporte blev ramt af skader, som jo var held i uheld for Garcia, eftersom talentet blev betroet med endnu mere spilletid på førsteholdet. Sammenlagt blev det til 30 kampe under Pep Guardiola.

Garcia gjorde det så godt at den spanske landstræner, Luis Enrique, som rykkede ham op på Spaniens førstehold, efter flere fremragende præstationer op U-16, U-17 og U-21 - en periode hvor han spillede sammen med Barcas stortalent Ansu Fati ad flere omgange.
Stortalenterne er blevet rigtig gode venner sidenhen og kan nu få deres drøm opfyldt og spille på samme hold nu i FC Barcelona, skriver mediet.

Eric Garcia i sine helt unge dage i Barcelona

Officielt: Barca henter Eric Garcia

Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Officielt: Barca henter Eric Garcia

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder