Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Avis: Koeman afviste Haaland-køb for 4 mio. euro

Nyheder - 5. juni 2021
Avis: Koeman afviste Haaland-køb for 4 mio. euro

© Getty Images / FC Barcelona


En pudsig historie er dukket op hos AS, som fortæller historien om hvordan Ronald Koeman for nogle år siden havde Erling Braut Haaland på papiret for billige penge, men den hollandske træner valgte at afvise Europas måske farligste måltyv i disse dage.

Der er ingen tvivl om, at Haaland i dag er blandt de varmeste emner på transfermarkedet. Dortmund-angriberen scorer konstant og følges tæt af de største klubber rundt om i Europa med et prisskilt på omkring 150 millioner euro. Lige nu ser det ud til, at Haaland bliver i Dortmund i yderligere en sæson før hans pris falder med omkring 50% som en del af hans kontrakt med Dortmund - det beretter flere medier i hvert fald. Men faktisk kunne Koeman have hentet Haaland til Everton for fem år siden.

Muligheden bød sig, da scouten Steve Walsh først havde fundet N'Golo Kanté og Riyad Mahrez til Leicester. Walsh' stærke CV sørgede for at Everton ansatte ham i klubben i 2016, samme år, hvor Koeman blev ansat som cheftræner på Goodison Park. Da Koeman satte sig i stolen som Everton-træner havde han allerede et navn på bordet: en 16-årig nordmand.Walsh og hans team havde holdt godt øje med den stort set ukendte Erling Haaland mens han var i Bryne i Norge. De vurderede ham til at blive en stor spiller allerede på daværende tidspunkt.

- Jeg havde angriberen Haaland og hans far overbevist om et skifte for fire millioner euro, fortalte Walsh i et interview med The Athletic. Men selvom Haaland faktisk kom til prøvetræning i Everton på anbefaling af Walsh, valgte Koeman sammen med bestyrelsen i Everton at afvise Haaland, som siden skiftede fra Bryne til Molde før hans karriere tog fart med skiftet til Salzburg og dernæst Dortmund.

Haaland skiftede til Molde i 2017 og siden til Salzburg i 2019, hvor han scorede vanvittige 29 mål i 27 kampe hvilket øgede interessen på ham. Dortmund hentede ham for omkring 20 millioner euro og forventes nu at kunne score kassen på ham. Han har hos Dortmund scoret 57 mål i 59 kampe.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder