Danmark gjorde det: Videre ved EM

EM 2020 - 22. juni 2021

Danmark havde tabt de første to gruppekampe til Finland og Belgien, men havde alligevel chancen for at gå videre i sidste spillerunde i går, da de hjemme i Parken tog imod Rusland. Her var der flere scenarier, som kunne sende Danmark videre ved EM, men det handlede kun om én ting: At slå Rusland.

Danmark har spillet to rigtig gode kampe på det seneste først mod Belgien og siden i går, hvor man smadrede Rusland helt fortjent. Med Martin Braithwaite i startopstillingen jagten Danmark kampen første mål mens Rusland havde svært ved at etablere deres spil. Det var dog først kort før pausen, at Danmark kom i front, da Mikkel Damsgaard med et smukt træk og en endnu flottere afslutning fik scoret og så var der jubel i Parken.

Jublen blev endnu bedre kort inde i anden halvleg, da Yussuf Poulsen opsnappede en håbløs tilbageaflevering og så kunne han let prikke bolden i mål og så var Danmark oppe med 2-0. Undervejs fik Belgien scoret hvilket udløste jubel i Parken, men målet blev annulleret.

Til gengæld bremsede det ikke Belgien, som fik skabt jubel i Parken hele to gange, da de slog Finland med 2-0. Det var et resultat, som var godt for Danmark, der dog lukkede et mål ind på straffespark fra Artem Dzyuba - men det var fuldstændig ligegyldigt. Bare fire minutter senere bragede Andreas Christensen bolden i kassen til 3-1 og det var dødsstødet før Rusland før Joakim Mæhle fulgte op med sin scoring til 4-1.

Dermed er Danmark videre ved EM og de skal nu møde Wales i Amstedam. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder