Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Spanien tog andenpladsen med en storsejr

EM 2020 - 23. juni 2021
Spanien tog andenpladsen med en storsejr

© Getty Images


For en kort stund var Spanien på førstepladsen, men de endte alligevel med kun at gå videre gennem en andenplads i EM-gruppe E, som overraskende blev vundet af kyniske Sverige. Her til aften blev gruppen spillet færdig med to kampe.

Spanien tog imod Slovakiet mens Sverige tog imod Polen. Der var kun spillet få minutter før Sverige kom i front i deres kamp og i anden halvleg kom de også på 2-0, men to kasser af Robert Lewandowski sørgede for 2-2 før Sverige i de døende sekunder snuppede sejren med et mål til 3-2. Dermed gik de op på syv point og topper gruppen.

Spanien skulle bruge en sejr mod Slovakiet for at som minimum få andenpladsen og det gjorde de i overlegen stil. Godt nok brændte Alvaro Morata straffespark efter 12 minutter, men et komisk selvmål af Martin Dubravka åbnede kampen og lige inden pausen pandede Aymeric Laporte Spanien på 2-0 og så var kampen stort set afsluttet, da Slovakiet intet havde at komme med.

I anden halvleg kom Pablo Sarabia og Ferran Torres på måltavlen mens Juraj Kucka lukkede med et selvmål. Specielt Ferran Torres' mål var super flot efter en knivskarp hjørnesparkskombination, hvor slovakkerne dog snorksov før Torres med hælen dirigerede kuglen i kassen. 5-0 og så var Spanien på andenpladsen og videre fra gruppen.

Jordi Alba lagde op til Sarabias mål og derudover startede hele fire Barca-spillere kampen. Udover Alba startede også Eric Garcia samt Busquets og Pedri. Busquets er tilbagevendt efter en tur i isolation, men fik lov til at spille 71 minutter før han blev erstattet af Thiago Alcantara. Busquets blev efter kampen kåret som Man of the Match.

Spanien møder i næste runde Kroatien og den kamp spilles i Parken.


Barcas udebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder