Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Sådan kom Messis kontrakt i hus

Nyheder - 16. juli 2021Sådan kom Messis kontrakt i hus

© Getty Images


Alt tyder på, at Messi og Barca meget snart kan annoncere en kontraktforlængelse, og det har ikke været let. På papiret er Messi klubløs i disse dage, men der er mulighed for at forlænge kontrakten såfremt man ikke går mere end tre måneder over udløbsdato.

Lønnedgang
Messi går 50% ned i løn i forhold til sin seneste kontrakt. Der var på ingen måder nogen knaster i maskineriet, da det blev tilbudt, og Messi accepterede det med det samme, da han udmærket er klar over klubbens økonomiske situation. Lønnen har aldrig været et issue for Messi og det viser han endnu engang.

Kontraktlængden
Der er ikke nogen, som helt ved, hvad man er kommet frem til. I første omgang forlød det, at kontrakten ville løbe i 10 år med tre forskellige faser, så kom det i spansk presse frem, at der var tale om fem år og nu tales der om to år. Messi har et ønske om at spille i USA en dag og derfor er kontraktlængden vigtig for ham. Det forventes, at han spiller i yderligere to sæsoner i Barca.Fuld fokus på det skattemæssige
Fra Messis side var der ingen tvivl: Han ønsker ikke at der opstår problemer med skattevæsenet og derfor har han fra første samtale gjort det klart, at han ønsker alt godkendt løbende så man ved, hvor man står. Derfor har Barca arbejdet tæt sammen med skattevæsenet for at sikre, at den økonomiske del opfylder alle krav uden at det senere kan falde tilbage på hverken Messi eller klubben.

Sponsor
En række af Messis sponsorer har længe stået klar til at forlænge samarbejdet med argentineren, men de har måtte vente ligesom alle andre, da Messis kontrakt skal forlænges først. Ved at han bliver i Barca ved man typisk hvad man får og derfor har det også på den front været vigtigt at få kontrakt på plads hurtigst muligt selvom der er gået meget længere tid, end man egentlig havde regnet med, da Joan Laporta blev stemt ind som præsident.

Udskudte betalinger
Selvom Messi har tjent rigtig mange penge i Barca, så har han sørget for at klubben har tjent endnu flere penge. Der laves ofte bonusser i kontrakter og Messi står og mangler op mod 600 millioner kroner i ubetalte bonusser, men det er ikke noget, som han kræver udbetalt nu. Til gengæld har det været en svær post at forhandle hjem, da klubben ikke har pengene, men Messi har accepteret at vente på betalingerne, som naturligt er blevet delt op. Også her har Messi sørget for, at skattevæsenet har været inde over for at sikre lovlige vilkår på alle paramtre.

Det sportslige projekt
Vigtigt af alt: Messi interesserer sig mindre for mindre, men utrolig meget for det sportslige projekt. Han vil vinde trofæer og derfor har det været vigtigt for ham, at klubben har taget initiativ og det har man gjort ved at hente Eric Garcia, Memphis Depay og Sergio Aguero, som man fik overbevist om et skifte. De havde ellers mulighed for at skifte til hvilken som helst klub helt gratis, men Barca formåede at overtale dem og uden penge til at spendere har det været et stærkt signal at sende. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

18 min. Robert Lewandowski i 2022/2023: 9 kampe,...
1 t. Med to uger til El Clásico bekræfter Rea...
2 t. Gavis ubehag fra kampen mod Mallorca er ...
3 t. Romelu Lukaku misser Inters kamp mod Bar...
4 t. PSG vil gøre alt for, at Lionel Messi ik...
5 t. Barcas forventede opstilling mod Inter: ...
6 t. Lautaro Martinez havde ubehag i venstre ...
7 t. Oscar Hernandez, Xavis bror og assistent...
8 t. Ansu Fati i La Liga 2022/2023: 7 kampe, ...
9 t. Næste kamp: Tirsdag klokken 21 mod Inter...

Ugens mest læste

Seneste nyheder