Træningskamp: FC Barcelona 4-0 Nastic

Nyheder - 21. juli 2021

Barca åbnede den nye sæson med en træningskamp mod Nastic denne onsdag, hvor kampen blev afviklet på Johan Cruyff Stadium. Til kampen manglede Ronald Koeman en masse profiler, som fortsat er på sommerferie, så det blev en alternativ trup, som tog med til kampen.

Neto, Dest, Piqué, Umtiti, Balde, Roberto, Pjanic, Riqui Puig, Escobar, Peque Polo og Demir

- 1-0 60' - Manaj
- 2-0 85' - Collado
- 3-0 86' - Manaj
- 4-0 90' - Manaj (Straffespark)

Barca sad på kuglen fra første fløjt og tog hurtigt fat om kampen. Nastic forsøgte at spille med i de indledende minutter, men blev hurtigt mast ned i eget felt, da Barca for alvor fik fat. Der kom et par sporadiske skud uden at det for alvor blev farligt, men sammenspillet var overraskende godt til trods for at mange af spillerne aldrig har spillet sammen før. Specielt Riqui Puig var meget på bolden og forsøgte hele tiden at skabe bevægelse og efter en lille halv time smækkede han en sukkerbold ind i feltet til Sergi Roberto, som forsøgte at dreje bolden i mål, men Nastic-keeperen fik reddet i flyvende stil.

Bare minutter efter var Roberto tæt på endnu engang, da han kom højest op til et indlæg fra venstrebacken Balde, som han pandede ned i jorden og mod mål, men igen fik gæsternes keeper reddet flot. På dette tidspunkt havde Barca bolden 72% af tiden og havde skabt over dobbelt så mange angreb som udeholdet inden at der blev fløjtet til drikkepause.

Barca fortsatte med at dominere klart og skabe flere chancer til skud, men i mål ville bolden ikke. Med få minutter til pausen gjorde Nastic det ikke lettere for sig selv, da Quintanilla fik direkte rødt kort. Riqui Puig opsnappede en pasning frem mod Quintanilla. Puig fik foden på bolden og ville have været alene med keeperen hvis ikke Quintanilla havde nedlagt ham. Derfor fik han besked på at gå tidligt i bad og Barca sluttede således første halvleg med en mand i overtal. Pjanic var tæt på at udnytte det, men hans frisparksforsøg blev reddet af keeperen. 0-0 ved pausen.

Yusuf Demir så rigtig spændende ud i første halvleg med sit drev i bolden og evige udfordringer ligesom Baldé kom flot med ude på sidelinjen. Riqui Puig forsøgte at drive offensiven med sine mange løb med og uden bold og derudover var Escobar tæt på at tilspille sig nogle chancer og det var udelukkende på grund af hans ivrige løb i jagten på at få bolden i gyldne positioner. Overordnet set havde Barca spillet rigtig fint uden dog at komme på måltavlen og straks fra anden halvlegs start kom et helt nyt mandskab som ventet på banen.

FC Barcelonas startopstilling - anden halvleg
Inaki Pena, Comas, Ramos Mingo, Hiroki, Gavi, Matheus, N'Diaye, Mortimer, Manaj, Igor Gomes og Collado

Da der var spillet en time kom forløsningen for Barca, da Rey Manaj modtog bolden med ryggen til målet inde i feltet. Det holdt ham dog ikke fra at vise en yderst vigtig spidskompetence: Kynismen. Han holdt fast i bolden med en modstander på ryggen mens han drejede rundt og kanonerede kuglen i overliggeren og i nettet til 1-0. Et utrolig flot mål af albaneren. Nastic havde ikke meget at byde på og kom sjældent op på Barcas banehalvdel, men til gengæld insisterede Barca på spille sig helt tæt under mål før man fik udnyttet det store spilovertag.

Det var først lige inden lukketid, at der kom glæde igen. Collado modtog bolden på kanten af feltet og med et hårdt og afrettet skud fik han sørget for 2-0 og lige efter kom Rey Manaj igen på tavlen, denne gang til 3-0, da bolden blev spillet ud til kanten og smækket ind i feltet. Her svigtede Nastic' defensivt totalt, da Manaj med et simpelt løb kom helt fri på bagerste stolpe og let brysttæmmede kuglen i mål til 3-0. Det blev også 4-0, da Barca fik et straffespark, som Rey Manaj fik lov til at tage og da han sikkert sparkede bolden i mål kunne han lukke opgøret med et flot hattrick. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder