VFB Stuttgart 0-3 FC Barcelona

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 31. juli 2021

FC Barcelona sprudlede i Tyskland og viste mere end blot lovende takter da catalanerne klaskede Stuttgart med 3-0 på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.
Barca startede en anelse sløvt, men fik i den grad sat turbo på kedlerne i alle aspekter af banen som i sidste ende gav en flot 3-0 udesejr i Tyskland.

Neto, Dest, Lenglet, Pique, Roberto, Gonzales, Gavi, de Jong, Depay, Griezmann og Demir

50' Lenglet C. Araujo R.
61' de Jong F. Alba J.
61' Gonzales N. Busquets S.
62' Gavi Puig R.
78' Roberto S. Pjanic M.
79' Depay M. Mortimer N.
79' Griezmann A. Manaj R.

- 0-1 21' - Depay M.
- 0-2 36' - Demir Y.
- 0-3 73' - Puig R.

De første 20 minutter af kampen var en taktisk affære, hvor begge hold skulle se hinanden an, hvor Koemans tropper straks tog vandt kampen om boldbesiddelsen, mens Stuttgart istedet placerede sig i de bagerste rækker med en mere defensiv indstilling til kampen - noget som Barcas Memphis Depay og Gavi i allerhøjeste grad fik udfordret.

Begge Barca-spillere skabte ravage i det tyske forsvar med både krativitet og opfindsomhed foran de 25.000 fans på lægterne.

Depay fik også hul på bylden efter en flot detalje, hvor hollænderen nærmest chippede bolden tilrette til sin højrefod, hvorefter han flugtede læderet i kassen - høj klasse fra den tidligere Lyon topscorer, som dermed bragte Barca foran 1-0.

Memphis Depay havde også stor andel i Barcas andet mål, hvor han igen viste sublim teknik med en flot aflevering til Griezmann, hvorefter franskmanden serverede bolden på et sølvfad til stortalentet Yusuf Demir som prikkede den ind og øgede dermed føringen til 2-0.

En flot første halvleg, hvor især de sidste 25 minutter viste lovende takter fra hele holdet.

Anden halvleg var ren autopilot fra Barcelona, hvor udeholdet dominerede på boldbesiddelsen, uden dog at komme frem til de helt store åbne chancer.
Dog gjorde indskifteren Rigui Puig forskellen med sin fart og energi, hvor han også kom på tavlen med et flot mål, efter et kontraangreb.

Stuttgart havde et par gode momenter, men fik aldrig truet catalernes forsvar.
Alt i alt var Barcelona overlegne med en solid præstation uden at være prangende og uden at folde sig helt ud.

Barca er stadig ubesejrede i preseason med tre sejre på stribe - næste opgave for Barcelona bliver mod RB Salzburg.