Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Glæde i Barca: La Liga modtager 20 milliarder kr.

La Liga - 4. august 2021
Glæde i Barca: La Liga modtager 20 milliarder kr.

© Getty Images


Der er grund til jubel i Barca i disse dage. La Liga har nemlig bekræftet, at man har modtaget et økonomisk boost i form af intet mindre end 20 milliarder kroner. Det er investeringsselskabet CVC, som står bag og aftalen er bekræftet af La Liga selv. Det kommer klubberne til gode.

La Liga oplyser på sin hjemmeside, at 90% af beløbet går direkte til klubberne og da Barca og Real Madrid er de største klubber i Spanien, får de flest penge af alle klubber. Det ses også på TV-aftalerne i Spanien, hvor de største klubber modtager flest penge på grund af deres høje værdi for La Liga som brand udadtil.

Der er tale om, at Barca og Real Madrid angiveligt modtager lige omkring 2 milliarder kroner. 15% af de penge, som de spanske klubber modtager, må bruges på blandt andet transfers. Så der er ikke tale om, at klubberne bliver sprøjtet til med penge, som de bare kan gå ud og købe spillere for. Der er stadig en økonomisk ansvarlighed, som man skal leve op til.I forhold til Messis kontrakt er det gode nyheder. At Barcas økonomi vokser kan give plads til at man endelig kan få lukket aftalen med Messi og med sorte tal på bundlinjen når La Liga skal kigge aftalerne igennem.

- La Liga bekræfter en strategisk aftale med det internationale investeringsselskab CVC om at tilføre La Liga 20 milliarder kroner til turneringesforbundet og klubberne. Det er en ambitiøs investeringsplan, som giver La Liga og klubberne ressourcer med formål om at øge brandet rent globalt, skriver La Liga på sin hjemmeside.

Det er La Liga, som kommer med pengene til klubberne og derfor følger der altså krav med om at man ikke bare spenderer dem alle på nye spillere eller lønstærke kontrakter. Barca arbejder i disse dage på at skabe luft i lønbudgettet og her kommer pengene i den grad til gavn.


Barcas udebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder