Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Laporta: Barcas gæld er 10 milliarder kroner

Nyheder - 16. august 2021
Laporta: Barcas gæld er 10 milliarder kroner

© FC Barcelona


Joan Laporta havde i dag planlagt pressemøde klokken 12 for at slå nogle ting fast. Det sker efter at den tidligere Barca-præsident Josep Bartomeu udsendte et åbent brev hvor han giver Laporta en del af skylden for klubbens situation. Laporta ville derfor slå nogle ting fast i dag. Du kan læse præsidentens udtalelser her.

- Jeg har kaldt til pressemøde for at adressere nogle ting og forklare hvad vi har fundet ud af siden vi tog over i klubben i marts. Det første vi gjorde, da vi ankom, var at tage et lån på 600 millioner kroner. Ellers ville vi ikke kunne udbetale løn eller betale for Camp Nous reperationer.

- Vi fandt ud af, at der i 2019 blev lokaliseret nogle fejl på Camp Nou, som skulle udbedres og hvis vi ikke gjorde det, så ville vi ikke kunne lukke folk ind på Camp Nou uden risiko. Prisen på reparationerne løb op i 13,3 millioner kroner. Fordi, at vi fik løst det så hurtigt, kunne vi i går lukke fans ind på Camp Nou igen.

- Da vi ankom til klubben havde klubben allerede modtaget 50 procent af TV-rettighederne på forhånd. Hele lønpolitikken, som den tidligere bestyrelse kørte med, er forkert. Eksperterne vil kaldet det for en 'omvendt pyramide', hvor veteranerne har lange kontrakterne og de unge spillere har korte kontrakter. Det gør det svært at genforhandle kontrakter senere.- Vi har opdaget, at der er blevet betalt utrolig mange penge til mellemmænd og desuden er konsekvensen af Covid-19 676 millioner kroner. Vi har et lønbudget på 103 procent af klubbens totale indkomst.

- Den tidligere bestyrelse havde nogen til at finde talenter i Sydamerika. Han krævede 60 millioner kroner - et uvirkeligt beløb. For at gøre det lige op: Vi udbetaler 4,5 milliarder kroner i løn. Det er mellem 25-30 procent mere end vores konkurrenter.

- Adskillige gange har vi set, at udbetalingerne er blevet splittet op for at undgå klubbens interne kontrol. Som vi så det ved I3 Ventures-sagen (BarcaGate). Da jeg modtog brevet fra Bartomeu var det fyldt med løgne. Det var et forsøg på at forsvare en uforsvarlig ledelse.

- Jeg genkender ikke de tal, som Bartomeu nævner. Vi er totalt uenige. De er forsvarlige for klubbens tal frem til den 17. marts 2021. Ingen kan slippe uden om deres eget ansvar.

- Lige nu har Barca en negativ nettoværdi på 3,3 milliarder kroner. Den tidligere bestyrelse lod Camp Nou være åben selvom der var fare for fansene. Og de vidste det udmærket godt.

- I dag er Barca i stor gæld. Over 10 milliarder kroner. Den økonomiske situation er utrolig bekymrende og dramatisk. I Bartomeus brev talte han om, at der var planlagt en lønreduktion på 670 millioner kroner, men sandheden er, at spillerne ikke engang gad at tale med ham.- Jeg har mistet overblikket over alle Bartomeus løgne. Han sagde, at vi havde benådet Neymar med 122 millioner kroner, det er endnu en løgn. Jeg vil minde Bartomeu om alt den skade, som Neymar-sagen har gjort på Barcas image. Der var fire åbne sager med Neymar og vi vurderede, at det var bedst for Barcas interesse, at afvikle sagerne og undgå flere.

- Klubben er blevet behandlet utrolig dårligt af den tidligere ledelse. De modtog 1,65 milliarder kroner for Neymar og de brugte det med lysets hastighed og forkert. Og i dag finder vi klubben med skyhøje lønninger.

- Budgettet til Johan Cruyff Stadium lød på 30 millioner kroner, men kostede i virkeligheden 150 millioner kroner.

- For at opsummere, så bestod Bartomeus brev af otte punkter og der var otte løgne.

Spørgsmål fra pressen til Laporta
- Trække den tidligere ledelse i retten? Det er forhastet at svare på nu. Vi skal studere det i bund. En ting er dog sikkert: De er ansvarlige.

- Piqué er mere end en spiller her. Han elsker klubben og vi burde give ham kredit for det. Ikke alle ønsker at reducere sin løn som Piqué gjorde for Memphis og Garcia. Vi afventer de øvrige kaptajner til at gøre det samme. Vi har været i kontakt med dem og jeg er sikker på, at det nok skal lykkes.

- Situationen er dramatisk, men vi har gode nyheder, trods alt. Vores planen sørger for, at det her kun er midlertidigt.

- Vi har lige nu fem tilbud på hånden fra sponsorer, der vil på vores trøje. Vi har 70 investorer og vi har lige fået 4,4 milliarder kroner. Så vi er i gang med at rydde op.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder