Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 2-1 Getafe

La Liga - 29. august 2021
La Liga: FC Barcelona 2-1 Getafe

© Getty Images


Barca tog imod Getafe i tredje spillerunde af La Liga denne sene søndag eftermiddag. Flere spillere var tilbage i truppen og Barca fik en drømmestart, da Alba fandt Sergi Roberto inde foran mål inden der var spillet to minutter. Midtbanespilleren kom altså lynhurtigt på tavlen, men spillet efterfølgende var langt fra overbevisende.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Emerson, Araujo, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Roberto, Griezmann, Braithwaite og Memphis

63' Emerson Arthur
74' Braithwaite Nico
74' Roberto Gavi
84' Griezmann Mingueza

Mål
- 1-0 2' - Roberto
- 1-1 19' - Ramirez
- 2-1 30' - Memphis
Barca skulle kun bruge to minutter før de kom i front, da Lenglet flot fandt Memphis, der drejede rundt med bolden og smækkede den ud på kanten til Alba, som straks spillede den ind i feltet. Her forsøgte Martin Braithwaite sig med en afslutning med hælen, men der var for meget fart i bolden. I stedet var Roberto hurtig på aftrækkeren, da han straks kastede sig ned i bolden og fik sendt den i nettet til 1-0 og så fik Barca en drømmestart på opgøret mod madrilenske Getafe.

Målet skabte dog intet for Barca. Flowet i Barcas spil var ikke-eksisterende og det var som om, at man manglede noget afgørende i spillets idé. Getafe lod sig absolut ikke slå ud af det hurtige mål og de fik da også svaret igen efter 20 minutter, da Lenglet blev rundbarberet ved at gå frem mod Sandro Ramirez, som spillede bolden hen til Carles Aleña, der straks sendte den retur til Sandro, der var løbet om ryggen på Lenglet. Herfra sparkede Ramirez bolden resolut ind bag Ter Stegen og så stod der 1-1. Det var altså to tidligere Barca-spillere, som kørte igennem Barcas forsvar og fik skabt målet.

Efter målet stod Barca stadig ikke op. Det var ekstremt idéløst spil på banen og det var svært for spillerne at tage initiativ. Der var en hed atmosfære mellem spillerne og det kom Getafe til gode - de var inde i en periode, hvor de lugtede blod og egentlig let kunne spille lige op mod Barca. Til gengæld dukkede Memphis Depay op efter en halv time, da Busquets på midten lige præcis fik prikket bolden videre til en fri De Jong og således manglede to Getafe-spillere bagude. De Jong spillede flot bolden ud til Memphis, som trak bolden ind i feltet og fintede sig til plads over for din modstander før han med en maskeret afslutning sendte bolden mellem to modstandere og i det korte hjørne og igen viste hollænderen sin skarphed - modsat Griezmann, der slet, slet ikke havde vist noget som helst til stor frustration for fansene på lægterne.

Mod slutningen af første halvleg pressede Barca på for at få endnu et mål, men skarpheden manglede i takt med at Braithwaite var lukket ned og Griezmann konstant stod i forkerte positioner. Memphis Depay forsøgte flere gange at skabe noget, men det blev ved 2-1 til Barca da dommeren fløjtede til pause.

Efter en time blev Emerson klappet fra banen og erstattet af Sergino Dest. Emerson havde ikke haft nogen god kamp, men trods alt heller ikke en dårlig kamp. Han var energisk og kæmpede for holdet, men han kom ikke frem til noget rent offensivt og havde fint styr på sine defensive pligter selvom han til tider blev fanget ude af position. De to hold fortsatte med at spille lige op med hinanden og selvom der er lysår til forskel på de to navne på klubberne, så var det meget lige på banen. Barca var på ingen måde overlegne eller havde kontrol over kampen - man kom frem til alt for lidt og det var kun boldflytteriet på midtbanen, der sørgede for en masse boldbesiddelse.

Med et kvarter igen var Koeman tvunget til at pille Roberto og Braithwaite ud med hvad der lignede skader. Ind kom de unge Nico og Gavi og specielt indskiftningen af Gavi må gøre ondt på Riqui Puig, der af fansene var håbet at blive set på banen i startopstillingen, men den plads fik Roberto. Og selvom han udgik, så var det stadig ikke Riqui Puig, som kom på banen.

Barca fik bolden i nettet efter 83 minutter, men helt korrekt blev målet annulleret for offside på Busquets, der var sneget sig med frem ved en dødbold og lagde bolden af til Araujo, som sikkert scorede. Der stod dermed fortsat 2-1 i en kamp, hvor Barca på ingen måde ramte niveau og det er dårligt nyt inden at man tager imod Bayern München i den næste kamp, hvor Champions League åbnes (Kampen mod Sevilla er blevet udsat).

Der skete ikke mere i kampen og dermed vandt Barca for anden gang i tre ligakampe, men det var uden at overbevise og uden at vise, at man er klar til at krydse klinger med de større europæiske hold. Der venter en kæmpe opgave for Koeman og co. når næste kamp er hjemme mod Bayern München i Champions League.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder