Annonce


Annonce

Annonce

Gavi med det mytiske nummer 30

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 31. august 2021




Den unge midtbanespiller Gavi fik i weekenden sin ligadebut, og han debuterede med det samme nummer som Lionel Messi debuterede i, i sin debut for Barca - i øvrigt det samme nummer, som han nu bærer i PSG.

De tilfældigheder som fodbold har, sås nok engang i weekenden, hvor Gavi debuterede for Barca i kampen mod Getafe. Han debuterede i nummer 30, det samme nummer som Messi debuterede i for mange år siden, og som han nok engang debuterede i for PSG i weekenden. Messi debuterede i nummer 30 i 2004 i en kamp mod Espanyol. Samme år blev den unge Pablo Páez Gavira, også kendt som Gavi, født. 17 år senere fik Gavi sin officielle debut for Barca, i en helt anden sammenhæng end Messi fik den, og med Ronald Koeman som træner, som virker til at have et godt øje til den unge midtbanespiller.

I anden halvleg mod Getafe, i det 75. minut på den tredje spilledag i La Liga, erstattede den lovende andalusiske offensive midtbanespiller en skadet Sergi Roberto og gjorde sit indtog i ligaen, hvilket senere viste sig at være vigtigt for at vinde de tre point. Det er den tredje spiller fra ungdomsholdet, som Koeman giver spilletid i denne sæson efter Nico González, der tog sit indtog på Camp Nou mod Real Sociedad i en alder af 19 år, seks år efter ankomsten til La Masia i 2015. Yusuf Demir debuterede allerede på San Mamés. Demir, endnu et af de unge talenter klubben har hentet i en alder af 18 år, i hans tilfælde lånt fra Rapid Wien.

Da Gavi gjorde sit indtog på Camp Nou, kunne man konstatere, at han spillede med en beskyttende maske på grund af det kæbeproblem, han havde pådraget sig under pre-season. Han er den fjerde yngste spiller, der debuterer for Barca efter Vicenç Martínez, som fik debut i en alder af 16 år, 9 måneder og 5 dage i 1940. Ansu Fati var blot 20 dage fra den absolutte rekord med 16 år, 9 måneder og 25 dage mens Bojan Krkic fik debut på sin syttenårs fødselsdag.

Gavi har vist sig at have en usædvanlig kvalitet. Koeman gav ham bevægelsesfrihed ved at udnytte hans individuelle spil og geniale blik for spillet. Han lavede 12 gode afleveringer, tre bolderobringer, for ikke at forglemme hans defensive engagement, selvom han mistede et par bolde.

Da kampen var slut, delte Barça på deres sociale medier et billede af Gavi og Nico sammen med Ansu Fati og Eric Garcia , et billede, der hurtigt gik viralt, og som afslørede Barca fansenes forhåbninger for fremtiden. 'Talent made in La Masia', skrev klubben. I denne sammenhæng kan man tilføje andre unge talenter som Araujo, Mingueza, Riqui Puig eller Demir, spillere, der i de kommende år kommer til at være vigtig for Barca førstehold. Eller i hvert fald har fansene et håb om det.

Det ser derfor umiddelbart ud til, at fremtiden for Barca ser lys ud, og måske også mere lys end mange Barca fans umiddelbart ville have troet for blot et par sæsoner siden. Ronald Koemans indtog som Barca træner har nok engang givet de unge talenter chancen, som en Barca-træner bør gøre. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Gavi med det mytiske nummer 30

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder