Annonce


Annonce

Annonce

Et stort pres hviler på Ansu Fatis skuldre

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 4. september 2021
Rivaldo, Juan Roman Riquelme, Ronaldinho, Lionel Messi og næste gang Ansu Fati. Den 18-årige spanier har fået det store ansvar at efterfølge Messi som Barcas nye nummer 10, mens han i øvrigt kommer sig efter en potentielt karriereændrende skade. De mange store navne der før har båret det legendariske nummer, gør det til et enormt pres der nu hviler på den unge spaniers skuldre, men spørgsmålet er; kan han stå imod presset?

Ansu Fati brød igennem på den største scene i Barca. Han brød igennem ud af det blå, men han gik hurtigt fra at være ubemærket under Ernesto Valverde til at være en vigtig spiller i førsteholdstruppen.

Men Ansu har færre end 2.000 førsteholdsminutter fordelt på kun 43 optrædener bag sig. At tilføje dette ekstra pres og forventning til skuldrene på en 18-årig er en risiko, som Barca nu har valgt at tage.

Det ville være let at afvise betydningen af, at Barca besluttede, at Ansu Fati er deres nye nummer 10, da det bare er endnu et holdnummer når det kommer til stykket. Men fodbold viser os igen og igen, at ting, der faktisk ikke burde gøre en forskel, netop gør en forskel. Arrigo Sacchi beskrev fodbold som 'det vigtigste af de uvæsentlige ting i livet', og trøjenumre er måske bare de vigtigste af de uvæsentlige ting i spillet.

Ansu Fati har ikke haft en let karriere hidtil, på trods af, at han kun er 18. Han brød igennem som 16-årig og viste et utroligt niveau, men han har haft mere end sin rimelige andel af skadeproblemer og har været ude af spil for næsten et år.

Efter at være blevet skadet mod Real Betis den 7. november 2020 forventede Ansu at misse fire måneders fodbold. I stedet måtte han under kniven fire gange på seks måneder - hvor de første tre forsøg ikke virkede, i forhold til at løse problemerne med hans menisk, og han er først for nylig begyndt at træne med sine holdkammerater igen.

På et så vigtigt stadie i hans fysiske udvikling er der ingen garantier for, at Ansu Fati vil være den samme spiller, når han vender tilbage til regelmæssig spilletid, og der vil allerede nu være store forventninger på hans skuldre.

Nu, ved at give ham trøje nummer 10, har Barca måske givet den unge spanier et unødvendigt pres, som kunne have været forhindret, ved simpelthen at tildele nummeret til en anden. Omvendt viser det også, at Barca er klar til at give ham den tillid der skal til, og man forventer da nok heller ikke, at han går ind på holdet og spiller præcis som før sin lange skade. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Et stort pres hviler på Ansu Fatis skuldre

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder