Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Nike har produceret trøjer for Barca uden kontrakt

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 7. september 2021
Nike har produceret trøjer for Barca uden kontrakt

© Getty Images


Nike har produceret trøjer til Barcelona siden 1998, men der har ikke været en kontrakt mellem de to siden 2016. Dette skyldes forskellige årsager, men nu er der håb om, at der kan opnås en aftale igen. Alle parter er interesseret i at få løst opgaven.

Der er for det første ikke blevet underskrevet en kontraktforlængelse på grund af meningsforskelle, COVID-19-pandemien og valget af den nye præsident, og disse forsinkelser har alle forårsaget spændinger mellem de to parter.

I maj 2016 meddelte den daværende præsident, Josep Maria Bartomeu, en forlængelse af Barcas aftale med Nike til 2028, på trods af at aftalen på det tidspunkt ikke udløb før 2018. Nike betaler i øjeblikket Barcelona 105 millioner euro pr. sæson, som dog kan stige til 155 millioner hvis de forhandlede variabler udløses.

Ifølge kilder tæt på forhandlingsprocessen omfattede aftalen i 2016, som skulle underskrives to år senere, en fordel til Barca, ​​der ønskede en øjeblikkelig overførsel af pengene, som skulle bruges til at finansiere klubbens sportslige mål. Den fordel valgte Nike at godkende.Da det var tid til at underskrive kontrakten i juli 2018, var der forskellige meninger og komplikationer, da de to sider forsøgte at udjævne detaljerne om, hvordan overskuddet ville blive fordelt mellem Nike og klubben. De to parter var dog ved at underskrive kontrakten lige før pandemien, men med ​​COVID-19 betød det, at alt faldt fra hinanden. Aftalen blev yderligere forsinket, da klubben holdt præsidentvalg det samme år.

Konsekvensen af ​​alt dette er, at indtil i dag er de forskellige aftaler i kontrakten langt mere åbne for fortolkning, end det normalt er tilfældet i sådan en slags aftale, hvilket har ført til meget spænding mellem Nike og Barca.

Det amerikanske selskab er ikke tilfreds med, at der ikke er indgået en konkret aftale, især i betragtning af den økonomiske situation skabt af pandemien. Nogle kilder siger, at forholdet mellem virksomheden og klubben ikke er godt, og den amerikanske sportsgigant tager store risici på det nuværende marked, hvor COVID-19 stadigvæk har stor indflydelse.

Der har været samtaler mellem Barca præsident Joan Laporta og Nike for i sidste ende at nå til enighed om aftalen, men intet er blevet afsluttet endnu. Det ville naturligvis være en skandale, hvis Barca mister Nike som trøjeproducent, og det forventes derfor også, at Laporta vil lede længe efter en løsning.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder