Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Det farlige tovtrækkeri mellem Koeman og Laporta

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 9. september 2021
Det farlige tovtrækkeri mellem Koeman og Laporta

© FC Barcelona


Barca lever konstant i alarmtilstand, og tovtrækket mellem Ronald Koeman og Joan Laporta er endnu et eksempel på den selvforskyldte skade, som catalanerne flirter med til daglig. En intern magtkamp mellem præsident og træner er sjældent godt, og det er det heller ikke i dette tilfælde.

Det økonomiske drama og problemerne helt generelt i den catalanske klub er overvældene, og det faktum, at Lionel Messi fra den ene dag til den anden gik fra at have en kontraktforlængelse til gratis at skifte til PSG, mens Antoine Griezmann gik fra at skulle være en nøglespiller i Barca til Atletico Madrid-spiller, viser nok engang at der er problemer i Barca. Derudover hentede man pludselig Luuk De Jong, som har noget at skulle bevise, da mange kritikere ikke mener, at han kan begå sig i en klub som Barca.

Usikkerheden hersker på Camp Nou, og Koeman er ikke immun over for den. Han forbliver som træner endnu, fordi Laporta gav ham en noget tilbageholdende støtte i slutningen af ​​sidste sæson efter han ikke havde fundet en erstatning. Så meget som Laporta nu hævder at støtte hollænderen, spillede Laporta allerede sin hånd i sommers da han eftersignende ledte efter en erstatning. Derfor tør det siges, at trænerens position er svækket.
Nu vil han dog forlænge Koemans kontrakt, men med visse betingelser.

Det er klart, at præsidenten nyder at stikke næsen i holdspørgsmål og have sin mening om taktik og opstillinger, og det kan måske ende med at blive svært for Koeman at efterleve. Denne interventionistiske tilgang er ikke en overraskelse for Koeman, der vidste, hvad der kom med Laporta som præsident. Dog kan Koeman ikke undgå at føle, at han til tider bliver undermineret.

Laporta er, hvordan han er som præsident, men hvis spillertruppen får et indtryk af, at han sætter spørgsmålstegn ved træneren bag kulisserne, så er det ligegyldigt, hvor meget han roser ham offentligt, så vil spillerne have en tvivl om ham som træner, og det er sjældent godt for et hold.

En tovtrækning mellem træner og præsident ender sjældent godt, og Barca har brug for, at spillerne respekterer og støtter træneren, ligesom de i øvrigt har brug for, at der er ro på de interne linjer. Derfor kan denne usikkerhed og denne magtkamp mellem Koeman og Laporta ende med at blive farlig for holdet.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder