Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Champions League: FC Barcelona 0-3 Bayern

Champions League - 14. september 2021
Champions League: FC Barcelona 0-3 Bayern

© Getty Images


Barca fik nok at se til rent defensivt, da Bayern München gæstede Camp Nou. På intet tidspunkt lod det til at blive en sejr for hjemmeholdet, som mest af alt skulle fokusere på at forsvare hvilket de typisk gjorde med fem mand i bagkæden. Bayern kørte en ganske kontrolleret kamp i hus uden de større problemer.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Garcia, Piqué, Araujo, Alba, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri, Memphis og Luuk de Jong

59' Busquets Gavi
59' Roberto Demir
66' L. De Jong Coutinho
66' Garcia Mingueza
74' Alba Baldé

Mål
- 0-1 34' - Müller
- 0-2 56' - Lewandowski
- 0-3 85' - Lewandowski
Barca og Bayern åbnede meget lige, da Champions League-braget på Camp Nou blev sparket i gang. Boldbesiddelsen var lige fordelt, men med Bayern München som klart det stærkeste hold af de to. Barca skulle arbejde rigtig meget defensivt og havde ikke meget at skyde med rent offensivt selvom Roberto kom frem i to tilfælde. Tyskerne havde et nærgående forsøg efter et kvarters spil fra Leroy Sané, som Ter Stegen flot reddede. Kort tid efter sov Jordi Alba totalt, da han slet ikke havde styr på Robert Lewandowski i bagrummet, men polakkens forsøg på et indlæg sad lige på Ter Stegen.

Oppe i den anden ende kom Barca ikke særlig ofte på besøg. Manuel Neuer havde nærmest intet at lave i kampens indledning og det var helt tydeligt, at Barcas midtbane ikke fik ro på bolden til at smide en gylden aflevering. Som tiden skred frem overtog Bayern München bolden mere og mere og blev mere nærgående i deres offensive spil. Barcas første store chance tilfaldt Ronald Araujo efter et Memphis-indlæg på frispark, men selvom Araujo midt for mål i feltet fik panden på, så headede han den over kassen. Efter en halv time gik den ikke længere for Barca, som udelukkende brugte defensive kræfter og det sidste kvarter kun havde kastet sig ned i afgørende tacklinger inde i feltet. Müller fik bolden langt ude fra og trykkede af. Tyskeren var heldig med at bolden blev rettet af på Eric Garcia og så snød den Ter Stegen og gik i mål. Et velfortjent mål mod et Barca-hold, som mest af alt lignede miniputter foran den tyske maskine, der bare spillede bolden rundt og let lukkede af bagude.

0-1 stod der på Camp Nou foran de knap 40.000 tilskuere, som var det maksimale antal der måtte lukkes ind denne aften, og det var primært fordi, at Bayern ikke helt rullede sig ud, men havde god kontrol over kampen mens Barca reelt set bare løb efter bolden og ellers afleverede den hurtigt frem og tabte den. Der var ikke meget skarphed over de fremadrettede afleveringer, og der manglede i den grad fart i angrebet, hvor Luuk de Jong ikke tilførte nogen form for fart.

Anden halvleg åbnede i samme stil med Bayern i kontrol og Barca som havde svært ved at få spil over midtbanen. Fem minutter inde måtte Ter Stegen igen redde, da Sané legede sig let tæt på mål før han med en lumsk afslutning forsøgte at udplacere Ter Stegen, der med foden fik reddet. Barcas pivringe forsøg på at spille fodbold blev udstillet igen før der var spillet en time og igen var der held involveret, da Musiala forsøgte med et skud fra kanten af feltet. Bolden gik af på stolpen og sprang direkte ud til Lewandowski, som let kunne sparke den i det tomme mål til 0-2. Selvom der igen var held involveret i målet, så var det da også helt fortjent mod et Barca-hold, som ikke havde nogen sammenhæng på banen og som konstant skulle forsvare.

Straks efter målet foretog Koeman endelig noget fra sidelinjen. Busquets, som blev udstillet på sin fart gennem hele kampen, blev pillet ud og gav plads til Gavi mens Sergi Roberto blev erstattet af Yusuf Demir. Kort tid efter var det tid til yderligere to ændringer, da Mingueza og Coutinho kom på banen for Garcia og Luuk de Jong.

Med indskiftningen af Coutinho og Demir kom der straks mere liv i Barcas offensiv og specielt Demir lignede en spiller, som ville ind og markere sig med snævre driblinger og stærke afleveringer mens Coutinho straks forsøgte sig med et af sine signaturskud. Med et kvarter igen signalerede Jordi Alba, at han ville pilles ud og det tyder på, at hans skade er brudt op. Ind kom unge Alexander Baldé, som var udtaget netop for dette tilfælde.

Mod kampens slutning kom Barca bedre med i takt med at Barca så sig tilfredse med resultatet og måske også viste træthedstegn. Der kom mere fart over offensiven uden Luuk de Jong og samtidig kom der bare mere dynamik fra Baldé i venstre side, men det var tæt på at gå helt galt med syv minutter igen. Gavi fik et gult kort med små 10 minutter igen og få minutter efter gik han ned i en glidende tackling, som alle dage ville give et gult kort mere, men på utrolig vis valgte dommeren ikke at give noget gult kort. Det hjalp dog lige lidt. Med fem minutter igen fik Bayern München det tredje mål og nok engang var der held involveret i målet, da Gnabry modtog bolden i dybden og sparkede bolden på stolpen og igen røg den lige ud til Lewandowski, der efter et par skudfinter sparkede bolden i mål til 0-3.

Dermed sejrede Bayern München fortjent og endnu engang må man erkende, at Barca har lang, lang vej op mod det vanlige niveau. På intet tidspunkt viste Barca form for dominans eller storhed og hvis der var nok med arbejde at udføre før kampen, så er der i den grad arbejde for Koeman og co. nu. I den anden gruppekamp mellem Dynamo Kiev og Benfica blev der spillet 0-0. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

7 min. Barca har bedt Chelsea om at betale 30 m...
1 t. Jordi Alba er ikke sikker på en startpla...
2 t. Det ventes, at Xavi foretager flere ændr...
3 t. Barcas indkøbsplan for den resterende de...
4 t. Juan Foyth koster omkring 25 millioner e...
5 t. Juan Foyth er en spiller, som Barca lige...
6 t. Miralem Pjanic er favoritten til at erst...
6 t. Barca er klar til at gå i krig med Marti...
7 t. Joan Laporta: "Jeg nævner ingen navne, m...
8 t. Chelsea står klar til at fordoble Aubame...

Ugens mest læste

Seneste nyheder