Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Oplevelsen på Camp Nou mod Bayern München

Champions League: Af Søren Nissen - 16. september 2021
Oplevelsen på Camp Nou mod Bayern München

© FC Barcelona


Tirsdag aften skulle første Champions League -kamp med tilskuere spilles siden FC Barcelonas hjemmekamp mod Borussia Dortmund i CL-gruppespillet tilbage i 2019. En stor dag for mange catalanere lige så vel for undertegnede, der skulle opleve Barca på Camp Nou for første gang siden 2018.

Allerede dagene inden kampstart kunne man mærke en vis koncentration om denne kamp. Den skulle vise, hvor FC Barcelona står, når man møder et rigtig godt hold. Flere jeg havde snakket med, inklusive ekspedienter i en Barca-shop var nervøse for Bayerns styrke med tanke på det fatale nederlag på 8-2 sidste år. De frygtede en afklapsning på samme størrelse, og så med stor skepsis på Barcas nuværende trup.

Men i takt med at vi rykkede tættere på kampen, så kom der flere forventninger til holdet og tiltroen til holdet opbyggede sig. Flere aviser havde påpeget sammenholdet efter Messis afsked og mente, at netop det kunne løfte hele Barca-holdet til denne kamp. Det mente også Bayern-træner, Julian Nagelsmann. På selve kampdagen var spekulationerne væk, støtten var taget til, og flere så Barca med fine muligheder.

Med kun 40.000 tilskuere tilladt kunne man nok ikke forvente den største atmosfære på eller uden for stadion. Men det skulle hurtigt modbevises. Fyrværkeri, romerlys, kanonslag, røgbomber, en kæmpe stortromme og flere hundrede mennesker samlet i Parc de Can Bacardi lige foran Camp Nou og flere stødte til denne menneskemængde.

Selvom 40% af stadion kun blev fyldt, var der kaos uden for - jeg tør slet ikke tænke på scenerne med fuld kapacitet på dette tidspunkt. Det lykkedes mig dog at komme igennem billetkontrollen og ind på stadion, hvor man med det samme kunne se aftenhimlen sænke sig over Camp Nou og de skarpe lys pege ned på den veltrimmede bane. Det her kunne blive 'en af de aftener'.

Bag de obligatoriske mundbind kunne man mærke en glæde blandt tilskuerne, som også inkluderede små grupper af udebanefans og turister. Glæden kulminerer inden kampen til den velkendte “cant del Barca” og råbene: Barca! Barca! Baaaarca! Efterfulgt af den traditionsrige pibekoncert af Champions League-hymnen. Så var scenen sat.

Det høje lydniveau fortsætter i starten af kampen. Jubelbrølet når højest, da den nye publikumsyndling, Memphis Depay, får gejlet tilskuerne op efter syv minutters spil. Det får virkelig løftet stadion, som i den efterfølgende periode hjælper spillerne fremad.

Efter en periode med fint spil i begge ender, var det Bayern, der kom foran på et afrettet skud. Publikum blev tavse et kort øjeblik, men det blev hurtigt efterfulgt af positive råb mod spillerne, som indtil da havde leveret en fin præstation omstændighederne taget i betragtning. De inkarnerede fans bag målet prøvede stadig at skabe en god stemning, hvilket lykkedes frem mod pausen, hvor man dog godt kunne mærke, at der stille og rolig opbyggede sig nogle frustrationer blandt de trofaste fans, der befinder sig på stadion til hver kamp - når der er åbent.

Da anden halvleg startede, kunne man håbe, at Barca kom blæsende fremad, men det udeblev og modsat fik Bayern sendt endnu et mål ind, som reelt lukkede kampen. Det var alle fans også klar over. Intet tydede på, at Barca skulle komme igennem Bayerns solide forsvar, og lige så stille forsvandt håbet. Det blev erstattet af flere ikke så pæne gloser om nogle af spillerne. Især Sergi Roberto, som senere blev piftet ud af hele stadion, mens også Luuk De Jong fik at vide af stadion, at hans præstation var langt fra godkendt.

Modsat tændte Gavi, Yusuf Demir og Alejandro Balde ilden i tilskuerne igen. Her var der tre unge spillere, som gik ind og viste noget vilje og mod, som mange af de erfarne spillere ikke havde turde. Gavi viste enorm aggressivitet, Demir tog kampen op mod hurtige Alphonso Davies og Balde kom susende op ad venstresiden. Det skabte en enorm begejstring at se de unge levere så godt, og der blev i et kort moment råbt ”Gavi, Gavi, Gavi”, som vi kender det fra Messi-tilråbende.

På trods af de positive takter fra de unge, var resignationen tydelig blandt publikum, især efter Lewandowskis mål til 0-3. Det viste sig bedst i tillægstiden, hvor blikket ikke længere var rettet mod banen men mod en af ende tribunerne, hvor flere fans prøvede at få skudt en bold op på næste niveau af stadion.

Kampen blev fløjtet af, men det var ikke den store pibekoncert, der efterfulgte, da de fleste fans havde indset, at det her er standarden for Barca på nuværende tidspunkt. Således blev stadion også hurtigt tømt og tilbage var de mange tomme sæder, som man ikke længere kan være sikker på, bliver optaget til de fremtidige kampe, efter en præstation der viste afmagt og skrøbelighed i Barca.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder