La Liga: FC Barcelona 1-1 Granada

La Liga - 20. september 2021

På papiret burde det ikke være en svær opgave, men Barcas forfatning er så elendig, at selv Granada er en stor mundfuld. Og det var lige ved at være en for stor mundfuld igen. Granada kom foran efter to minutter mens Araujo udlignede i det 90. minut.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Garcia, Balde, De Jong, Busquets, Roberto, Demir, Memphis og Coutinho

42' Baldé Mingueza
46' Roberto L. De Jong
60' Coutinho Gavi
74' Busquets Puig
75' Demir Pique

- 0-1 2' - Duarte
- 1-1 90' - Araujo

Halvandet minut. Så længe holdt Barca målet rent mod Granada. Inden kampen var der tale om, at catalanerne skulle ud på banen og mose andalusierne i bund og komme sig efter ydmygelsen mod Bayern München, Men Escudero fik alt for let lov til at dirigere sig selv igennem to mand og sparke bolden om i bagrummet af feltet, hvor De Jong var for langt fra Duarte, som flot pandede kuglen i mål til 0-1 og så fik Barca ellers en katastrofal start på kampen. Få minutter efter appellerede Coutinho for straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Barca kom absolut ikke frem til noget nævneværdigt før at Granada var tæt på endnu en scoring, da Dest blev rundbarberet før Molina modtog et indlæg og var tæt på at kunne styre bolden i mål. Den gik dog lige henover kassen.

Barca kom mere frem i banen og begyndte at blive noget mere nærgående, men selv med en hurtig Granada-scoring og en boldbesiddelse på 75% fik de ikke skudt på mål inden for den første halve time. Sergi Roberto var tættest på med et forsøg på træværket efter en god aflevering fra Coutinho, men ellers var det sparsomt fra de catalanske fødder. Lige inden pausen måtte venstrebacken Baldé forlade banen med en rygskade og ind kom Oscar Mingueza. Det var utrolig synd for den bare 17-årige spiller, som netop har fået chancen på grund af en skade til Jordi Alba.

Lige inden at spillerne gik til pause fik Barca pludselig lagt et pres på Granada-målet med adskillige hovedstød, hvor specielt Ronald Araujo var tæt på at bringe balance i regnskabet, men hans forsøg blev lige præcis skubbet ud til hjørnespark. Fra anden halvlegs start kom Luuk de Jong på banen for Sergi Roberto, og Barca fortsatte med at dominere bolden i anden halvleg, men de manglede helt klart det afgørende i hvert eneste angreb og det virkede som om, at de kunne spille til midnat uden at score. Efter en time blev Coutinho pillet ud og ind kom Gavi.

Med et kvarter igen foretog Koeman en anderledes type for indskiftning. Først da Puig kom på banen for Busquets, mens Piqué kom på banen for Demir. Piqué lagde sig direkte op i angrebet sammen med Luuk de Jong og så handlede det ellers om at slå indlæg - i en klub som Barca. Det er sjældent set. Med 10 minutter igen var det uhyre tæt på, da Luuk de Jong tæt under mål egentlig bare skulle heade bolden i kasse, men han formåede at heade den over til stor frustration for Barca-spillerne.

I det 90. minut kom forløsningen, da Gavi vippede bolden ind i feltet, hvor Araujo stormede frem og pandede den i kassen. Han havde også holdt sig oppe i angrebet sammen med Piqué og Luuk de Jong, så der var nok af høje folk i feltet. Med 1-1 i det 90. minut jagtede Barca alle tre point - men lige lidt hjalp det. Der var kaos og masser af gule kort i de døende minutter, men sejren kom ikke i hus og selvom spillerne virkelig ydede en indsats for at vinde kampen, så må det siges, at Ronald Koemans job hænger i en meget, meget tynd tråd. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder