Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Har Barca mistet sin spillestil?

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 21. september 2021
Har Barca mistet sin spillestil?

©


Barcelonas uafgjorte resultat mod Granada var endnu et symptom på hvor vanskelig klubbens overgangsproces bliver i denne sæson. De har mistet spillere, er udsat for mange skader, samt har de fået nye spillere som skal tilvænne sig spillet i Barca. Barcelona er en klub som for nyligt har oplevet deres bedste æra nogensinde. Men nu er der ingen gløder tilbage fra disse glansdage.

Det værste er ikke at de gode tider er forbi eller at titlerne virker for langt væk. Barcelona er i øjeblikket ved afslutningen på en lang proces, hvor deres berømte spillestil så småt forsvinder. Spillestilen ”Tiki-taka” har altid været varemærket i Catalonien og stilen har tilsyneladende altid været priotiteret højere end titler og stjernespillere.

De første tegn på forandring kom med det lodrette spil af den daværende træner, Luis Enrique, som jo var anderledes end Johan Cruyff fodboldstil. Herefter Ernesto Valverde og hans 4-4-2 system, hvor der var tidspunkter med for meget fokus på forsvaret. Nu har Ronald Koemans Barcelona brugt et system med tre center-backs i sidste sæson, og mod Bayern München.

Og igen mod Granada sendte man rekord-mange indlæg mod modstanderens felt, hvor Araujo og Pique skulle forsøge at skabe problemer for modstanderne - dette lykkedes dog også. Denne tendens er ikke nyopfindelse, for Johan Cruyff gjorde det med Jose Ramon Alexanko, da hollænderen var træner.
Dengang var det dog en stil som Cruyff benyttede sig af i de sidste minutter af kampen, hvis Barca jagtede en scoring. Men nu bruges taktikken af Koeman i en større del af kampen. Dette virker både malplaceret og forkert forkert på et Barcelona-mandskab.

Med to uafgjorte kampe i de fire ligakampe og med et stort nederlag til Bayern München har Barcelona ikke fået en ønskestart på sæsonen. Klubben mangler vigtige spillere, men dette ændrer dog alligevel ikke på det faktum at klubben må se langt efter titler og storhed – nøjagtig som vi så det i sidste sæson.

Koeman talte efter kampen om Barcas spillestil og her var han tydelig i sit sprog: "Dette Barcelona-hold er ikke det samme som det var for otte år siden," sagde hollænderen. "Vi spiller på en anderledes måde, men vi har stadig ikke fart på kanterne da Coutinho jo går ind i banen og Demir ikke går direkte nok mod sin direkte modstander. Sådan er det. Med Ansu Fati og Ousmane Dembele ville det være anderledes, da du har flere spillere som kan komme forbi en modstander med få driblinger. Vi skal lede efter alternativer. "

Mod Granada formåede Barca sig med 54 indlæg i modstanderens felt. Det endte med at Gerard Pique, Luuk de Jong og Ronald Araujo lå fremme som forreste angribere. Barcelona er derfor ikke det velkendte Barca-mandskab som fansene jo brænder for at opleve. Man kan endda få indtrykket af at man i Barcelona har glemt at spillestilen er altafgørende. Man har måske glemt at Johan Cruyff altid var fortaler for at holde fast i sin spillestil – for så kommer sejrene helt automatisk. Det sker bare ikke længere.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder