Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Dårligste start foran målet i 18 år

La Liga - 25. september 2021
Dårligste start foran målet i 18 år

© Getty Images


Barca scorer ikke mange mål i denne sæson og det hænger helt naturligt sammen med, at klubben har mistet Lionel Messi og derfor er det pludselig andre spillere, som skal træde i karakter og levere en masse mål. Men det har Ronald Koeman ikke formået at få ud af sine spillere.

At en spiller brænder en stor chance er på ingen måde Koemans skyld. Man så det i kampen mod Cádiz, hvor Memphis Depay i overtiden fik en stor chance, men effektiviteten manglede og faktisk har Barca kun scoret otte mål i de første fem kampe i La Liga. Det er 18 år siden, at man har scoret så få ligamål efter fem kampe.

Faktisk var det dengang også Joan Laportas første sæson som præsident og på forunderlig vis havde man også en hollandsk træner på daværende tidspunkt. Det var Frank Rijkaard. Og inde på banen kan der også drages paralleller, da Ronaldinho var den mest brugte spillere mens Rijkaard roterede flittigt på spillerne rundt om brasilianeren. Her var det Ricardo Quaresma, Javier Saviola, Patrick Kluivert og Sergio Garcia, som skiftedes til at spille pladserne ved siden af Ronaldinho.

I denne sæson er det Memphis Depay, som har taget ansvaret i angrebet og også han kan se nye holdkammerater nærmest konstant i angrebet. Til at starte med var det Braithwaite og Griezmann, men så gik danskeren i stykker og franskmanden rykkede til Atletico Madrid. I disse dage er det Yusuf Demir, Coutinho, Luuk de Jong og ikke mindst Araujo og Piqué, som pludselig har været oppe i angrebet sammen med Memphis Depay.

Braithwaite, Sergio Agüero, Ousmane Dembele og Ansu Fati - altså fire offensive spillere - er alle ude med skader, så det er ikke et spørgsmål om hvorfor Koeman leder efter en god formation oppe i front i disse dage. Hvordan gallaopstillingen ser ud for Koeman når han har sine skadede spillere retur må tiden vise - men mon ikke der er mål i Agüero og Fati når de vender tilbage inden længe.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder