La Liga: FC Barcelona 3-0 Levante

La Liga - 26. september 2021

Barca dominerede klart mod Levante og sejren var aldrig i fare. Det var en af de sjældne kampe, hvor man virkelig kom frem til en masse chancer og samtidig lukkede totalt ned for modstanderen. Kampen sluttede lykkeligt, da Ansu Fati med 10 minutter igen fik comeback fra sit lange skadesfravær - og han blev snydt for et straffespark, men scorede alligevel umiddelbart efter.

Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Eric Garcia, Dest, Nico, Busquets, Gavi, Memphis, Luuk de Jong og Coutinho

59' Coutinho Riqui Puig
81' L. De Jong Ansu Fati
81' Mingueza Araujo
81' Gavi Demir
90' Dest Lenglet

- 1-0 6' - Memphis (Straffespark)
- 2-0 14' - L. De Jong
- 3-0 90+1' - Ansu Fati

Der var kun spillet fem minutter før de 35.334 tilskuere på Camp Nou søndag eftermiddag fik noget at juble over. Et indkast blev kastet ind til Memphis Depay, der straks drejede rundt om sin modstander og driblede yderligere en i feltet før han blev nedlagt. Dommeren var ikke i tvivl og pegede straks på pletten. Hollænderen tog selv ansvaret og lagde bolden til rette på pletten før han med sit korte tilløb sparkede bolden stensikkert i netmaskerne til 1-0. Barca sad klart på kampen med mest boldbesiddelse og Levante virkede ikke særlig farlige når de kom over midten.

Efter et kvarter kom det vigtige mål nummer to for Barca, da Sergino Dest flot drev bolden frem og med en perfekte tempereret bold fandt han Luuk de Jong, som uden tøven tæskede kuglen i kassen til 2-0 og så kom der også gang i den høje hollænder, der denne sommer kom til Barca fra Sevilla. Selvom han giver noget andet på banen, så var det altså med bolden på fødderne, at han fik scoret sit første mål. Barca fortsatte med at jagte mål og der var adskillige chancer i første halvleg mens Levante ikke fik testet Marc-André ter Stegen i Barca-målet.

Piqué var tæt på at score til 3-0 efter en aflevering fra Memphis Depay, men bolden gik lige præcis forbi målet. Memphis selv var tæt på at score for anden gang i kampen mod halvlegens slutning, men igen manglede det afgørende touch på bolden. Det til trods stod der 2-0 ved pausen. Og det var uden Ronald Koeman på bænken, som afsonede karantæne efter at være blevet udvist mod Cádiz i torsdags.

Et kvarter inde i anden halvleg kom Riqui Puig på banen for en skuffende Philippe Coutinho og dermed var det noget af nogle unge spillere rundt om Busquets: Riqui Puig på 22 år, Gavi på 17 år samt Nico på 19 år. Det er netop der, hvor Barca står nu: En ung generation er på vej og selvom Ronald Koeman ikke sad på bænken under opgøret, så har han været fortaler for at give de unge spillere chancen.

Barca fortsatte med at søge efter mål nummer tre og man havde nok af chancer til det. Specielt Memphis Depay gav noget fylde i angrebet og skulle have scoret sit andet mål mens også Riqui Puig undervejs pludselig tog sig en fin tur og driblede sig ind i feltet før bolden lige præcis blev prikket fra ham i skudøjeblikket. Barca dominerede totalt kampen og spillede generelt set en rigtig fin kamp samtidig med at man holdt Levante totalt nede. Levante kom slet ikke med noget og det var til Barcas fortjeneste.

Med 10 minutter igen kom dagens største jubelbrøl, da Ansu Fati endelig gjorde sit comeback efter at have siddet ude med en skade siden november 2020. I sit løb ind på banen kunne Ansu Fati da heller ikke skjule sin glæde, da han havde et kæmpe smil over hele ansigtet. En stor dag for ham og alle Barca-fans at han endelig er tilbage. Med syv minutter igen fik Levante en kæmpe chance, men Ter Stegen kom stærkt ud af sit mål og reddede sit hold og formentligt også sit clean sheet. To minutter senere gik der komik i kampen, da Ansu Fati klokkeklart blev nedlagt i feltet, men dommeren vinkede afværgende og gad ikke engang at kigge på TV-skærmen på sidelinjen.

Ansu Fati var dog bedøvende ligeglad med dommerens holdning til ikke at give ham et klart straffe. I stedet tog Ansu Fati sagen i egen hånd i overtiden, da han fra kanten af feltet med et perfekt spark sendte bolden i mål til 3-0 og så brød jublen for alvor løs på Camp Nou og dermed vandt Barca med 3-0 og det kampen fik den bedste tænkelige afslutning med et mål fra Ansu Fati. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder