Spanien tabte finalen: Eric Garcia forundret

Nyheder - 11. oktober 2021

Spanien og Frankrig mødtes i aften i UEFA Nations League-finalen på San Siro, og den kamp har skabt store overskrifter. En situation med 10 minutter igen har nemlig fået folk til at betvivle brugen af VAR, og Eric Garcia forstår ingenting af situationen.

Første halvleg var ikke noget at råbe hurra for. Et forkølet frispark fra Alonso forbi mål var vel nok højdepunktet, men der kom mere drama i anden halvleg. Her var Frankrig tæt på at snuppe føringen hvorefter Spanien slog til i den anden ende og scorede til 1-0, da Busquets sendte Oyarzabal i dybden. Med et tørt hug sendte han sikkert bolden i mål til 1-0.

Men målet fik kun lov at stå for sig selv i kort tid før Karim Benzema med et forrygende mål sendte Frankrig tilbage i opgøret og så var det hele lige igen - lige indtil 10 minutter før tid, da der igen opstod drama. Hernandez sendte en bold i dybden til Kylian Mbappé, som med en hurtig finte og afslutning fik bolden sendt i mål til fransk føring.

TV-billeder viste dog, at Mbappé klart var offside, og selvom målet blev gennemgået af VAR, fik det lov at stå. Det hang helt sikkert sammen med, at Eric Garcia forsøgte at tackle bolden væk, men han fik ikke ramt den nok og så kunne Mbappé samle den op og score. Fordi, at Eric Garcia ramte bolden, vurderede VAR-rummet, at en ny spilsituation var opstået.

- Mbappé var offside. Men dommeren fortalte mig, at jeg forsøgte at spille bolden. Hvad skulle jeg ellers gøre? Rykke til siden og lade ham løbe? Det er åbenbart reglen, forklarede Eric Garcia efter kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder