Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Bartomeu: Jeg havde aldrig ladet Messi gå

Nyheder - 15. oktober 2021
Bartomeu: Jeg havde aldrig ladet Messi gå

© Mundo Deportivo


Josep Bartomeu er blandt de mest udskældte præsidenter i Barcas historie, men den 58-årige tidligere præsident har det med at dukke op og forsvare sig selv når den nuværende ledelse skyder med skarpt. Bartomeu er langt fra enig med Joan Laporta og desuden fortæller Bartomeu, at der ikke var nogen chancer for at Messi ville forlade Barca hvis han stadig var præsident.

Bartomeu til Mundo Deportivo
- Jeg ved, at mange bruger sætningen 'dårlig ledelse', men vi var seriøse og ansvarlige, da vi sad i bestyrelsen. Vi har haft et projekt og en strategi, som vi har fuldt. Det var specielt i 2015, at vi rullede projektet ud.

- Vi er den bestyrelse, som har været mest aktive, men marts 2020 blev det hele fuldstændig fjernet med pandemien, som lynhurtigt satte en stopper for klubbens indtægter. Det har bestemt ikke været katastrofalt, som nogen siger det.- Der har været et stort overskud og i 2020 blev vi stemplet som den mest værdifulde klub i verden af Forbes. Klubben begyndte at lide som følge af pandemien og fordi, at lønningerne var høje. Vi forsøgte at konkurrere med Premier League, som er utrolig magtfuld.

- I løbet af vores år fordoblede vi indtægterne og det gjorde, at vi kunne spendere flere penge på alle vores hold hvilket også medførte, at vi vandt flere titler. Vi sørgede for konkurrencestærke mandskaber i Barca.

- Ronald Koeman har som cheftræner for klubben mistet en spiller som Messi. Som præsident ønskede jeg ikke at lade Messi gå og jeg gjorde alt, for at han blev i klubben. Denne sommer mente Messi selv, at det var en god idé at blive i klubben, men alligevel lod klubben ham gå. Det lader til at have været en dårlig beslutning fra ledelsen.

- Hvis man går på banen uden Lionel Messi betyder det, at man skal ændre på en masse ting. Det var aldrig sket med mig.

CVC-aftalen
- Jeg er ikke i klubben nu, så jeg ved ikke hvordan de tænker eller hvad de planlægger at gøre. I Barca Corporate kan de sælge 49% for 220 millioner euro. Det er et tilbud, som har lagt der siden marts 2021 og det ville have hjulpet regnskabet i år til at blive mere stabilt eller endda give klubben et overskud.

- CVC-aftalen med La Liga virker interessant fordi, at du står i et dybt hul efter pandemien og har brug for ressourcer til at komme hurtigt op igen. Med 260 millioner euro ville man være på rette vej og det ville booste din start med nye projekter og at styrke holdet, vedligeholde stadion og flere ting. Men bestyrelsen valgte ikke at acceptere aftalen.

- Nu læser jeg så at bestyrelsen overvejer at acceptere aftalen. Det vil jeg stadig støtte op om for det vil afhjælpe den svære økonomiske tid i klubben.

Hvis Barca oprindeligt havde accepteret CVC-aftalen ville Messi kunne blive i klubben, men Laporta ønskede ikke at løbe risikoen. Men i dag overvejer bestyrelsen at godkende aftalen alligevel, da man bliver boostet med en masse penge. Desværre er Messi allerede smuttet, så på den front får man ikke noget ud af det. Til gengæld hjælper det gevaldigt, at Messis lønudgift ikke er der længere samtidig med at man bliver boostet med en masse penge fra CVC-aftalen.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder