Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 1-2 Real Madrid

La Liga - 24. oktober 2021
La Liga: FC Barcelona 1-2 Real Madrid

© Getty Images


Barca tog imod Real Madrid for første gang i 676 dage med tilskuere på lægterne. Over 80.000 havde fundet vej til Camp Nou, men de blev godt skuffet, da Barca leverede en skidt indsats og aldrig rigtig var tæt på at hente sejren. 11 spillere blev sendt på banen og det lignede aldrig at der var en reel plan med spillet. Real Madrid tog sejren og løber nu fem point foran Barca i La Liga.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Eric Garcia, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dest, Memphis og Ansu Fati

46' Mingueza Coutinho
74' Ansu Fati Agüero
77' De Jong Roberto
85' Gavi L. de Jong

Mål
- 0-1 32' - Alaba
- 0-2 90+4' - Vazquez
- 1-2 90+7' - Agüero
De første 10 minutter af denne omgang af El Clásico stod der kun Barca på. Catalanerne spillede bolden fint rundt og kom op til Real Madrids felt flere gange, men der var alt andet end kreativitet i støvlerne hos Barca-spillerne. Hvis ikke det var individuelt, så skete der ikke andet end boldflytteri. Real Madrid stod langt tilbage og lod Barca spille bolden rundt og der gik først små 10-15 minutter før madrilenerne begyndte at røre på sig, men så var det trods alt også farligt. Vinicius var mest iøjnefaldende hos Real Madrids offensiv med sin enorme speed og snævre driblinger. Så meget, at Real Madrid appellerede for straffespark efter 20 minutter, men helt korrekt blev der vinket afvisende.

Barcas mangel på kreativitet fortsatte og i stedet var Vinicius på spil igen, da han blev sendt alene igennem, men Barca formåede at komme på plads og blokere brasilianerens afslutning før der blev vinket for offside. To minutter senere fik Sergino Dest kampens største chance, men som han også gjorde det mod Dynamo Kiev kunne han ikke ramme målet. Bolden faldt tilfældigt ned for fødderne af ham efter en god tur af Memphis, og alene med Courtois skulle han som minimum ramme målet, men amerikaneren bankede kuglen over kassen til stor ærgrelse.

Uden kreativitet og uden nogen tydelig gameplan i offensiven var det konstant op til de individuelle spillere at skabe noget, men efter en halv time mistede Barca bolden lige foran Real Madrids felt. Alaba erobrede og fandt Vinicius, som smækkede bolden ind til Rodrygo. Mingueza kunne ikke følge med Alaba hjem og så modtog han bolden og sparkede den flot i kassen og dermed stod der 0-1 på Camp Nou. Selvom Barca havde haft det mest spil oppe på Real Madrids banehalvdel, så havde Courtois ingen sved på panden. Ved Real Madrids kontraangreb vil Mingueza helt sikkert blive sat på plads af Koeman, da Mingueza primært ikke har noget at gøre i offensiven, men alligevel formåede han ikke at lukke af i sin side.

Tre minutter efter scoringen smækkede Memphis et hjørnespark ind i feltet, hvor Piqué kom op og fik sendt bolden mod mål, men igen ramte Barca ikke indenfor stolperne. Real Madrid fortsatte med at være nærgående mens Barca konstant var uden en plan rent offensivt. Både Toni Kroos og Vinicius fik lov til at få nogle pæne muligheder alt imens at Barca egentlig bare blev løbet over ende. Der var en kæmpe gejst til forskel rent offensivt og set med Barca-briller havde Ansu Fati været totalt usynlig - men han spillede også på toppen og fik ingenting at arbejde med.

Fra anden halvlegs start kom Oscar Mingueza ikke ud på banen. I stedet var det Philippe Coutinho, som gjorde sig klar og det hang helt sikkert sammen med den dårlige første halvleg, som Mingueza havde samtidig med at Barca manglede noget kreativitet på toppen. Dest gik derfor ned som højreback. Anden halvleg blev bestemt ikke bedre. Koeman havde ikke formået at sætte taktikken korrekt og Real Madrid lugtede i den grad blod mod Barcas uhørt ringe forsvar, som konstant var meter bag modstanderen. Vinicius fik en gratis chance på en kæmpe fejl af Dest, men Real Madrid-angriberen brugte for lang tid på at få afsluttet og så reddede Dest selv situationen. To minutter efter fik Benzema en kæmpe mulighed midt i feltet, som han skød lige på Ter Stegen.

Barcas spillede bevægede sig ikke som om, at alle var klar over deres opgave. Det var meget løst og sløset og Real Madrid var langt farligere og tættere på 0-2 end Barca var på 1-1. Med et kvarter igen reagerede Koeman, da han pillede Ansu Fati ud og sendte Agüero på banen. Her kunne man argumentere for, at Ansu Fati har sin force på kanten, men i denne kamp havde han spillet som spidsangriber, hvor han nærmest ikke fik noget at arbejde med. Også Sergi Roberto kom ind for Frenkie de Jong, der måske havde spillet én af sine dårligste kampe i Barca-trøjen. Han kom ikke frem til noget, han mistede lette bolde og havde svært ved at sætte sit præg på kampen.

Med få minutter igen så Koeman ingen anden vej end at pille Gavi ud og sende Luuk de Jong ind i feltet. Gavi havde spillet en fin kamp, men han er ikke den typiske kreatør på midtbanen og han bidrog derfor til at man aldrig rigtig fik skabt noget fra dybden. I stedet blev Luuk de Jong sendt op i feltet og så handlede det om at tæske indlæg ind i boksen.

Netop som Barca jagtede udligningen slog Real Madrid til på endnu et kontrastød, hvor Asensio kom alene igennem med sin friske speed. Han trykkede af, men Ter Stegen fik reddet. Returen skulle Eric Garcia have samlet op, men han var alt for langsom i tanke og handling og så kom Lucas Vazquez ind foran og fik banket bolden i mål til 0-2. Netop som man gik ind i det syvende og sidste tillægsminut, smed Dest bolden ind i feltet til Agüero, som scorede til 1-2 og han kom dermed på tavlen i sin første Clásico. Desværre for Barca kom målet alt, alt for sent og der var derfor ikke mere tid tilbage. Dermed led Barca endnu et nederlag i El Clásico og igen må det vurderes, at man simpelthen ikke har hvad der skal til for at kæmpe med om trofæer i denne sæson. De mere end 80.000 tilskuere på lægterne fik i hvert fald ikke valuta for pengene og nu er Barca hægtet yderligere fra i La Liga.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder