Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 1-1 Alaves

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 30. oktober 2021
La Liga: FC Barcelona 1-1 Alaves

© FC Barcelona


FC Barcelonas svingdør trænger efterhånden til at blive olie-smurt efter at endnu træner har forladt Camp Nou, hvor Ronald Koeman er seneste skud på stammen i den lange række af trænere, som ikke har kunne få det optimale ud af Barcelona.

Sergi Barjuan stod derfor i spidsen for Barca i sin første kamp, hvor catalanerne skulle forsøge at revanchere det overraskende nederlag for få dage siden mod Rayo Vallecano. Barca startede aggressivt med gode kombinationer og fremdrift i spillet. Dog var det ikke nok mod et modigt Alaves-mandskab som kæmpede sig tilbage i kampen og som generelt udfordrede Barcelona i de bagerste kæder.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Alba, Garcia, Pique, Mingueza, Nico, Busquets, Gavi, Memphis, Aguero og Dest.

41' Coutinho Aguero S.
70' Lenglet C. Piqué
70' Puig R. Gavi
80' Balde A. Nico
80' Ezzalzouli A. Mingueza O.

Mål
- 1-0 49' - Memphis
- 1-1 52' - Rioja L.
Det startede ellers fint for hjemmeholdet skabte masser af chancer, hvor det var tydeligt at holdet havde i sinde at give fansene en god oplevelse ovenpå den elendige præstation mod Rayo Vallecano forleden.
Barca havde, som sædvanligt, overtaget hvad angår boldbesiddelsen og chancerne, men det blev ved de pæne statistikker, eftersom første halvleg endte målløs.

Fem minutter før slutningen af første halvleg fik Barcas trænerbænk endnu en hovedpine at overkomme, efter Sergio Aguero faldt til jorden i en lettere dramatisk scene, hvor argentineren havde svært ved at trække vejret. Den tidligere Manchester City stjerne blev omgående erstattet af Philippe Coutinho.

Sergino Dest og Oscar Mingueza sled og slæbte i højre side af banen, mens Gavi og Nico lyste Barcas midtbane op med fremragende aktioner indimellem, og hvor fansene blev bekræftet i at en ny generation er ved at slå til.

Anden halvleg startede sprudlende ud, hvor begge hold nærmest var blevet forhandlet til én stor omgang passion og hvor der nu var blevet skruet op for kvaliteten fra begge hold, både hvad angår afleveringerne og nærkampene.

Og det kulminerende med et stort fyrværkeri af en hollandsk super-scoring, da Memphis Depay krøllede læderet i fjerneste hjørne i en sand perle af et langskudsmål til stor glæde for hjemmepublikummet og uden change for målmand, Josel.

Men Barca fik dog hurtigt armene ned igen, for Alavas ville også lege med.

For under to minutter efter Depay drømmehug fik Alaves udlignet i en ualmindelig flot solo-scoring af Rioja, hvor Alaves-angriberen tog sagen i egen hånd og nærmest driblede forbi alt og alle i Barcas forsvar, via et fremragende en-to kombination med sin kollega i angrebet, og derfra var det en formsag at trække forbi Ter Stegen og sparket Alaves tilbage i kampen.

Depay var dog yderst tæt på at blive matchvinder for catalanerne i det 58`minut, men den tidligere Lyon topscorer ramte uheldigvis stolpen, efter at Gavi havde serveret bolden på et sølvfad for angriberen - men heldet manglende for Barca.

Serji Barjuan havde inden kampen udtaget Barca B´s kantspiller, Abde, til førsteholdet, og han fik sin debut, da der manglende 10 minutter af kampen.

Alt i alt var det en skuffende indsats, når slutresultatet jo endte uafgjort, især da modstanderen jo var Alaves, som ikke burde kunne tage point fra et velsmurt Barca-mandskab - som holdet jo langt fra kan kaldes for tiden. Fremtiden ser dog lys ud da flere eksperter spår at Barcas kommende træner hedder Xavi, og at sidstnævnte forhåbentligt får rettet op på det spillemæssige problem hos FC Barcelona.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder