Champions League: Dynamo Kiev 0-1 FC Barcelona

Barca var pisket til sejr tirsdag aften, da de på udebane mødte Dynamo Kiev. I jagten på andenpladsen havde Barca brug for en sejr for at gå forbi Benfica, der var underdogs mod Bayern München. Tyskerne slog portugiserne og da Barca samtidig slog Dynamo Kiev avancerer Barca til andenpladsen i gruppen med to kampe tilbage. Ansu Fati blev matchvinder.

Ter Stegen, Mingueza, Eric Garcia, Lenglet, Alba, Gavi, Busquets, Nico, De Jong, Memphis og Ansu Fati

66' Gavi Dembélé
79' Lenglet Araujo
87' Ansu Fati Balde

- 0-1 70' - Ansu Fati

Barca indledte opgøret mod Dynamo Kiev med hurtig boldomgang, angrebsivrig fodbold og med en iver for at score et hurtigt mål. Memphis Depay kom til en stor chance efter tre minutter, men hans skud få meter fra mål blev blokeret i sidste øjeblik og kort tid efter var Jordi Alba tæt på at kunne flugte et indlæg i målet, men han fik lige præcist ikke ramt bolden. Gassen begyndte så småt at gå af ballonen og efter 15 minutter rørte Dynamo Kiev på sig - og det havde de stor succes med.

Ukrainerne spadserede direkte igennem Barcas midtbanen og kom til adskillige afslutninger. Viktor Tsygankov havde en stor mulighed efter holdkammeraternes fornemme forarbejde, men Tsygankov ramte bolden helt skævt og så trillede den forbi mål. Kort tid efter fik Mykola Shaparenko sendt et kanonhug afsted, som Ter Stegen reddede flot. Barca fik større problemer med at spille sig igennem ukrainernes defensiv og Ansu Fati så man ikke meget til. Han var konstant langt fra målet og det endte altid med et par hurtig driblinger og en aflevering.

Efter 32 minutters spil var Barca tæt på, da Lenglet kom forrest på et frisparksindlæg og pandede kuglen på stolpen, men helt korrekt blev spillet efterfølgende stoppet på grund af offside. Begge holdt fortsatte med at jagten føringen, men da pausefløjten lød var det Dynamo Kiev, som havde haft ét skud på mål mod Barcas nul og således sluttede det 0-0 efter de første 45 minutter.

I anden halvleg satte Barca sig igen tungt på spillet, men igen uden at blive nærgående. Der var løse chancer her og der, men nærmest alt manglede i offensiven. Efter en time kom der dog drama, da dommeren pegede på pletten og gav Ansu Fati et straffespark. Efter et kig ude på TV-skærmen annullerede dommeren dog helt korrekt straffespark, da det var Ansu Fati selv, som sparkede i hælen på modstanderen. I samme spilstop kom Ousmane Dembélé på banen for Gavi, som havde spillet fint i forhold til at komme af med bolden, men på ingen måde var han synlig eller fik sat et præg på kampen.

Blot få minutter efter kom det forløsende mål for Barca, da Oscar Mingueza smed sit 117. indlæg ind i boksen. Denne gang blev bolden afrettet af en Dynamo-spiller og så lå bolden ellers perfekt for Ansu Fati, som kanonerede kuglen op i nettaget. 0-1 på NSK Olimpiyskiy og samtidig var Bayern München oppe 4-1 hjemme mod Benfica hvorfor Barca med dette resultat overtog andenpladsen i gruppen - men der var stadig 20 minutter tilbage.

Med 11 minutter igen gik Clement Lenglet i stykker og blev erstattet af Ronald Araujo. Altså: Lenglet, som erstattede den skadede Piqué, blev selv skadet, og blev selv erstattet af Araujo, der fik comeback fra sin skade. Dynamo Kiev var tæt på at svare igen kort tid efter, da Verbic efter et godt drev med bolden spillede den videre før den tilfældigt hoppede op til Viktor Tsygankov, som trykkede af. Igen reddede Ter Stegen flot selvom returen sprang ud til Verbic, som kvitterede ved at sparke bolden ud af stadion.

Med få minutter igen af kampen foretog Sergi Barjuan sin tredje udskiftning, da Ansu Fati forlod banen og gav plads til Alejandro Balde. Barca jagtede mål nummer to i slutfasen og sad stadig på spillet mens Dynamo Kiev var begyndt at blive trætte i benene. Dembélé var konstant en kilde til uro med sine skærende løb og udfordringer, men der kom ikke flere mål og dermed vandt Barca den vigtige kamp, og da Benfica tabte til Bayern München i den anden gruppekamp, går Barca nu op på andenpladsen i gruppen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder