Annonce


Annonce

Annonce

Xavi vil bringe essensen af Cruyff og Guardiola tilbage

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 5. november 2021




Der er hos mange Barca-fans ingen tvivl om, at Xavi er den rette mand til at overtage roret i Barca, efter at klubben for halvanden uge siden fyrede Ronald Koeman. Selvom Xavi er en uprøvet træner på den største scene, mener mange, at han er klar til opgaven.

Det plejede at være fascinerende at se Barca spille. Det plejede at være henrivende og underholdende at se Barca spille. Hvor det i de foregående få år plejede at handle om Lionel Messis afleveringer og Barcas flotte spil, handler det nu mere om, hvordan klubben smuldrer og om, hvordan spillerne og klubben ikke længere er altdominerende i verdens fodbolden.

Nogle mennesker ser ud til at nyde det 'nye' Barca, men for mange er det svært at være tilhænger af det fodbold, der blev præsteret under Ronald Koeman. Det var ikke pænt at se på og holdet var alt andet end dominerende som man ellers typisk forbinder Barca med.

Kærligheden til fodbold er større end kærligheden til dit hold. Dette var hele ideen, som Johan Cruyff kom til Barca med. Han mente, at fodbold skulle nydes og være smukt, og han var så dedikeret til at spille fodbold på den smukkeste måde, at det blev en besættelse for ham. Han elskede fodbolden. Det samme gjorde Pep Guardiola da han var i Barca, og det gør han i øvrigt stadigvæk, nu gør han det bare i Manchester City i stedet for i Barca.

Xavi nævnes nu som den næste fodboldelsker, der elsker det smukke spil. Selvfølgelig elsker Xavi Barca, men han elsker nok endnu mere tanken om at spille smuk fodbold. Han er som Cruyff og Guardiola besat af tanken om at spille smuk fodbold, og det driver ham. Derfor er Xavi Hernandez det store håb for de mange Barca-fans.

Han er bindeleddet til de gamle dag, og han har et Cruyffistisk eller Guardiolistisk-ideal, der handler om at vinde med stil, eller slet ikke. Som Cruyff sagde for år tilbage:

- Jeg vil hellere vinde ved at spille smuk fodbold end vinde ved at spille dårlig fodbold. Netop det udtryk må siges at have smuldret i de seneste år.

Det bliver uden tvivl ikke ikke nemt for Xavi, men han har i det mindste et klart overblik over, hvor han vil hen, og han har en vision for, hvordan hans hold skal spille. Og nu handler det om at vise, at han er klar til den store opgave. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Xavi vil bringe essensen af Cruyff og Guardiola tilbage

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder