Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Xavis nøgler til succesfuld ledelse

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 18. november 2021
Xavis nøgler til succesfuld ledelse

© Getty Images


Xavi Hernandez ankommer til Barca på et tidspunkt, hvor klubben har brug for en leder. Han overtager en gruppe spillere, der er blevet særligt påvirket af atmosfæren omkring klubben på grund af dårlige resultater og dårligere økonomistyring.

Xavis mission er at genopbygge og genoprette holdet. Den tidligere midtbanespillers lederevner skal være i orden, og han bliver nødt til at lære hurtigt, da han stadig er uerfaren som træner på dette niveau. Xavi er en Barca-legende og et fodboldikon, men det betyder ikke meget, når det kommer til hans rolle og evner som cheftræner.

Den anerkendte sportspsykolog Oriol Mercade, beskriver ledelse således:

- Ledelse er baseret på spillernes opfattelse af træneren. Det kommer ikke med rollen, eller hvad han repræsenterer, eller hvad han opnåede som spiller. Det er en magt, der er givet som anerkendelse af hans evner og handlinger som træner.

Xavi skal - ifølge Oriol Mercade - lede holdet mod lyset med sine trænerevner, og ikke på baggrund af sin karriere som spiller i Barca. Det virker velsagtens meget fornuftigt.

Det er allerede blevet rapporteret, at Xavi har indført en række regler i et forsøg på at stemple hans autoritet og øge disciplinen, noget som han og andre føler, at holdet havde tabt. Oriol Mercade bemærker, at spillere generelt sætter pris på regler, så længe de anvendes konsekvent og ikke udelukkende bruges til at udstille enkelte spillere ukontrolleret.

Som enhver stor leder er Xavis mål at gøre dette hold til mere end summen af ​​dets individer. Der er ingen tvivl om talentet i Barca-truppen, men det er ikke blevet udnyttet for nyligt. At sikre, at hver spiller kender deres rolle, er en vigtig del af det. Individuelle forbedringer kan føre til kollektive forbedringer. At forene holdet er nøglen, men det samme gælder også for at få fansene tilbage. Hvis holdet viser en genkendelig ånd og en identitet, som fansene kan relatere til, vender de tilbage til Camp Nou.

Det hele hænger sammen. Giv holdet et løft, giv fansene deres stolthed tilbage, genopbyg, genopliv og genopret. Der venter Xavi en hård opgave forude, som allerede starter på lørdag når Barca møder Espanyol.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder