Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

CL-exit: Så mange penge kan Barca gå glip af

Champions League - 23. november 2021
CL-exit: Så mange penge kan Barca gå glip af

© Getty Images


Der er en masse på spil i aften når Xavi sender sine tropper ind på Camp Nous græstæppe for at spille mod portugisiske Benfica. Inden opgøret befinder Barca sig på andenpladsen på seks point mens Bayern München har 12 point.

En sejr til Barca i aften vil sikre dem videre deltagelse på andenpladsen mens en uafgjort eller et nederlag vil åbne alt op inden sidste spillerunde, hvor Barca skal møde Bayern München på udebane. Det er et scenarie, som Xavi og Barca ikke ønsker sig. Derfor skal jobbet klares i aften mod Benfica, hvor man med al respekt for Benfica, som da slog Barca 3-0 i anden gruppekamp, er en svagere modstander end Bayern.

Hvis Barca ikke går videre fra gruppespillet vil det være en katastrofe ude lige rent sportsligt. Men økonomisk set bliver det også hårdt. Klubben har behov for at spillerne vinder inde på banen for at få penge i klubkassen. Hvis Barca skulle ende med at slutte på tredjepladsen vil de stadig være aktiv ude i Europa og tjene penge, men i Europa League tjener man ikke lige så meget som i Champions League hvorfor man udelukkende fokuserer på en sejr i aften mod Benfica.Barca har hidtil vundet to gruppekampe og spillet to uafgjorte. UEFA udbetaler 2,8 millioner euro for hver sejr og 930.000 euro for hver uafgjort. Derfor har Barca indtil videre tjent 7,46 millioner euro. Derfor kan Barca maksimalt tjene 13,06 millioner euro i Champions League såfremt de vinder deres sidste to kampe.

Til gengæld vil mindst én sejr også indbringe endnu flere penge. Hvis Barca går videre fra gruppespillet vil de sikre sig 9,6 millioner euro. Der er altså gode penge på spil selvom knap 10 millioner euro i en klub som Barca under normale omstændigheder ikke er meget, så har det kæmpe stor betydning i disse dage, hvor klubben bløder rent økonomisk.

Så der er mange penge at gå glip af hvis Barca skulle droppe ud af Champions League. Hos bookmakerne er Xavis Barca dog klar favorit til at snuppe sejren i aften. Hos Bet365 giver en catalansk sejr pengene 1,65 gange igen mens en Benfica-sejr giver pengene 5 gange igen.

Hvem der snupper sejren i aften kan man følge på TV3+ fra klokken 21. Startopstillingen lander en times tid før - som du naturligvis kan se her på BarcelonaFC.dk straks som den bliver offentliggjort.

Se hvordan pengene i Champions League bliver fordelt herunderSådan fordeles pengene i Champions League
15,64 mio. euro: Kvalificere sig til gruppespillet
2,8 mio. euro: For hver sejr i gruppespillet
930.000 euro: For hver uafgjort i gruppespillet
9,6 mio. euro: For at kvalificere sig til 16.-delsfinalerne
10,6 mio. euro: For at kvalificere sig til kvartfinalen
12,5 mio. euro: For at kvalificere sig til semifinalen
15,5 mio. euro: For at kvalificere sig til finalen
4,5 mio. euro: For at vinde Champions LeagueLynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder