Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Alexia Putellas' smukke historie til Ballon d'Or

Ballon dOr - 30. november 2021
Alexia Putellas' smukke historie til Ballon d'Or

© Getty Images


Hun er 27 år og har været i Barca i snart 10 år. I går vandt blev hun kåret som verdens bedste kvindelig fodboldspiller i 2021 efter sin første nominering til prisen - og hendes historie med kærligheden til Barca går langt tilbage hvorfor blandt andet præsident Joan Laporta også blev følelsesladet nede på siddepladserne.

Da Barca åbnede Johan Cruyff Stadium var Alexia Putellas den første til at score et mål på banen. Hun var også den første til at score for kvinderne på Camp Nou lige som hun også har scoret mål i kvindernes udgave af El Clásico. I går havde FC Barcelona fødselsdag og på samme dag blev hun altså kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

Hun lagde egentlig ud hos naboen Espanyol i 2009 og nåede at spille 29 kampe før hun rykkede til Valencia og spillede for Levante. Her spillede hun i en enkelt sæson med 34 kampe og 15 mål til følge før hun indledte det, som skulle gå hen og blive hendes bedste beslutning: Nemlig rejsen med FC Barcelonas kvindehold.

I løbet af sine 371 kampe har Alexia Putellas scoret 154 gange og vundet samtlige trofæer. I sidste sæson var hun med til at føre holdet til The Treble, hvor holdet uden problemer vadede igennem stort set alle kampe i sæsonen. I ligaen scorede Barca vanvittige 167 kampe i 34 kampe svarende til lige knap fem mål pr. kamp. Oven i det lukkede holdet kun 15 mål ind. Man sluttede da også 25 point foran nummer to, så mesterskabet var sikret længe før tid.

Alexia Putellas er født den 4. februar 1994 i Mollet del Vallès - en lille provinsby til Barcelona. Hun har været Barca-fan siden hun var ni år og sammen med sin far tog hun ofte ind på Camp Nou for at se Barca spille. Selvom hendes familie overordnet set er basketball-fans, så begyndte hun at spille fodbold som seks-årig. Hendes første klub var CE Sabadell, men i 2005 fik hun muligheden for at træne med hos Barca.

Som 12-årig rykkede Alexia Putellas til Espanyol, men karrieren tog en kæmpe drejning, da han rykkede til Barcelona. Siden det skifte har hun nemlig også repræsenteret Spanien og ikke mindst Catalonien. Som 27-årig har hun allerede opnået langt mere, end hvad mange kun kan drømme om. Hun er pt. på fjerdepladsen over flest kampe for Barca ligesom hun er på andenpladsen over flest scorede mål for klubben - kun overgået af Jenni Hermoso. Derudover har ingen spillet flere end hendes 92 landskampe for Spanien.

Efter et hæsblæsende år med mål, assists, underholdning og nye hylder til de mange nye trofæer, kunne Alexia Putellas krone det hele med Ballon d'Or i aftes. Og det var velfortjent ovenpå hendes meget flotte sæson.

Pointfordeling - kvindernes Ballon d'Or
1. Alexia Putellas (FC Barcelona) 186 point
2. Jennifer Hermoso (FC Barcelona) 84 point
3. Sam Kerr (Chelsea) 46 point
4. Vivianne Miedema (Arsenal) 46 point
5. Lieke Martens (FC Barcelona) 40 pointLynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder