Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Vanvids-regel: Derfor startede Nico på bænken

La Liga - 21. december 2021Vanvids-regel: Derfor startede Nico på bænken

© Getty Images


I weekendens kamp hjemme på Camp Nou mod Elche startede Nico på bænken. Herfra kom han ind i anden halvleg og scorede målet, som gav Barca sejren. På sit pressemøde i går kunne Xavi afsløre grunden til at han blev nødt til at sætte Nico på bænken. Der er tale om en absurd regel.

Forud for aftenens udekamp mod Sevilla forklarede Xavi i går, at han kun kan stille op med tre B-spillere i sin startopstilling. Hvis han udpeger fire fra start, og én spiller fra førsteholdet bliver udvist, så ville Barca tabe de tre point. Det forklarer hvorfor Nico startede på bænken, da Gavi, Jutgla og Abde alle startede inde. De er ikke registreret i førsteholdstruppen endnu.- Det er en latterlig regel. Måske forfremmer vi nogle spillere i januar, forklarede Xavi yderligere på sit pressemøde.

Man kan ikke bare forfremme spillere til førsteholdet. Der skal en kontrakt til og der skal være plads til det. Derfor håber klubben, at man kan rydde en smule op i førsteholdstruppen til januar så man kan inkludere specielt Gavi og Nico i førsteholdstruppen. De to spillere har været rigtig gode for Barca og senest har man set Abde bryde igennem ligesom Jutgla i to kampe har vist, at han ved, hvor målet står.

Det betyder altså at der kun må være tre B-spillere på banen på samme tid. Ellers risikerer man at tabe de tre point hvis en førsteholdsspiller bliver udvist. Nico kom på banen for Jutgla efter 72 minutter mod Elche hvorfor antallet af B-spillere blev på tre. Senere gik Abde ud og gav plads til Balde.

Reglen hedder egentlig at syv markspillere skal være fra førsteholdet. Ellers risikerer man at tabe de tre point hvis der er fire B-spillere på banen og en førsteholdsspiller bliver udvist. Xavi bekræftede desuden at han ikke kendte til reglen, men at klubbens Carles Nadal forklarede ham om den. Det er en totalt uhørt regel, men det er også sjældent, at man står i en situation og har tænkt sig at sende fire B-spillere på banen på samme tid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

17 min. Xavi: "Mangel på lederskab i næste sæson...
1 t. Xavi: "Siden jeg er blevet Barca-træner ...
3 t. Forhåbentligt vinder Manchester City Cha...
5 t. Xavi: "Den sværeste formation at spille ...
7 t. Xavi: "Hvis jeg ikke var træner? Så vil ...
8 t. Xavi: "Nej, jeg hentede ikke Koundé til ...
9 t. Xavi: "De Jong er den mest kaotiske spil...
10 t. Xavi: "Dembélé kan spille 2/10 eller 10/...
11 t. Xavi: "Når nogle spillere har bolden, så...
12 t. Xavi: "Jeg synes, at Pedri minder mere o...

Ugens mest læste

Seneste nyheder