Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Kan Barca redde deres sæson?

Nyheder - 13. januar 2022Kan Barca redde deres sæson?

© Getty Images


Det går ikke godt for Barca. Sådan er realiteten for den catalanske fodboldklub, og fansene er ikke tilfredse. Det er 20 sæsoner siden, at FC Barcelona ikke endte i top tre. Siden da har de vundet det spanske mesterskab ti gange, mens det er blevet til seks andenpladser og to tredjepladser. I skrivende stund står den catalanske fodboldklub dog til at ende på en syvendeplads, men kan de nå at redde sæsonen?

En halv sæson til at rette op på det

Der er lidt under en halv sæson af den igangværende La Liga-sæson. Sæsonen består af 38 opgør, og i skrivende stund har Barca spillet 20 kampe. I den forbindelse har Barca vundet otte kampe, spillet otte uafgjorte opgør og tabt fire opgør. Derfor har de som sådan ikke tabt mange kampe, men det vidner også blot om, hvor stærke holdene er i den bedste spanske række.

Kigger vi netop på modstanderne, er det Barcas ærkerivaler fra Real Madrid, som er bookmakernes favoritter til at vinde trofæet i år. De står til meget lave odds hos diverse bookmakere som for eksempel https://www.mrgreen.com/da/, som også har Sevilla og Atletico de Madrid som større favoritter end Barca.

Derfor kan det nærmest konkluderes, at bookmakerne tror, at Barca i det mindste vil formå at redde sæsonen og overgå Betis og Real Sociedad. På nuværende tidspunkt indtager Real Madrid førstepladsen med 49 point, mens Sevilla findes på andenpladsen med 44 point. Barca har ikke så langt op igen til top tre, da de har 32 point på nuværende tidspunkt. Dog kræver det naturligvis, at den catalanske fodboldklub smider så få point som muligt, og at de andre klubber over dem taber en række kampe.

Barcas kommende rivaler

For at kunne svare på, hvorvidt Barca kan nå at redde sæsonen, er det vigtigt at analysere deres kommende rivaler. Der er som sagt 18 kampe tilbage. Her tager den catalanske fodboldklub blandt andet imod Atlético de Madrid på hjemmebane i starten af februar.

Der er også El Clasico mod Real Madrid på Santiago Bernabeu i slutningen af marts, og ugen efter skal Barca op imod Sevilla, der altså er på andenpladsen lige pt. Barca får på en måde mulighed for at øve sig mod netop Real Madrid i Super Cup semifinalen i Dubai i januar måned.

Da den anden halvdel af La Liga netop er gået i gang, skal Barca op imod alle de fodboldklubber, der ligger over dem i ligaen på nuværende tidspunkt. Formår Pique og co. at vinde over alle fem klubber, kan de for alvor rykke rundt i tabellen.

Har Barca styrken til det?

Barcelona startede desværre ikke året godt ud. De var tæt på at vinde over Granada i den anden kamp i 2022, men smed sejren i det sidste minut. Der gik Xavis tropper glip af muligheden for at rykke op på tredjepladsen. Men netop det, at de var så tæt på viser, at det stadigvæk bestemt er muligt.

Måske er det ikke særligt sandsynligt, at Barca ender med at vinde sæsonen i år, men de kan bestemt stadigvæk nå at ende i top tre, ligesom de har gjort i de seneste 20 sæsoner. Med en sæson som denne ville de fleste fans af Barca nok være godt tilfredse, hvis det skete.

Hvad med Europa League?

Barcelona røg ud af Champions League for første gang i 21. sæsoner. Det var klubbens fans naturligvis utroligt utilfredse med. I det mindste røg klubben dog ikke helt ud af europæisk fodbold i denne sæson. De skal spille Europa League, hvor de skal op imod Napoli.

Barcelona-træner jublede ikke ligefrem over modstanderen. Xavi har udtalt, at han mener, at klubben ikke var heldig med lodtrækningen, og at det var en af de sværeste mulige modstandere. Barcas træner mener bestemt, at Napoli har niveau til at spille i Champions League. Men nu skal de to klubber altså mødes, og heldigvis for Barca er det første at de to opgør på hjemmebane på Camp Nou mod Napoli.

Den kamp spilles den 17. februar, og der er returkamp ugen efter i Napoli. Formår Barca at gå videre, venter ottendedelsfinalen, før der er kvartfinaler, semifinaler og endeligt finalen den 18. maj 2022.

Netop i år spillets Europa League finalen i den spanske by Sevilla. Mens det naturligvis ikke er i Barcelona, er det sikkert ekstra motivation til, at Barca drømmer om at gå hele vejen og potentielt at vinde Europa League hjemme i Spanien i maj måned. Uanset hvad har Barca meget arbejde foran sig, hvis de skal formå at indhente det tabte i denne sæson, som desværre ikke har været alt for imponerende. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

52 min. Benjamin Pavard vil væk fra Bayern Münch...
1 t. Sergino Dest og Barca forhandler med Uni...
3 t. Der sælges billetter helt ned til 5 euro...
4 t. Ter Stegen har bedt Xavi om at spille ha...
5 t. Lewandowskis kone, Anna, med deres datte...
6 t. De Jongs forlovede Mikky Kiemeney på Cam...
7 t. Sergio Busquets: "Jeg har tre-fire tilbu...
8 t. Sergio Busquets: "Nej, min fremtid er ik...
8 t. Præsident Joan Laporta har personligt fo...
9 t. Sergio Busquets: "Jeg vil prøve at blive...

Ugens mest læste

Seneste nyheder