Copa del Rey: Athletic Bilbao 3-2 FC Barcelona

Copa del Rey - 21. januar 2022

Barca var atter engang på udebane, da de torsdag aften mødte Athletic Bilbao på San Mamés. Allerede efter to minutter kom Barca bagud på et flot mål af Iker Muniain, men Ferran Torres legede med og scorede selv et flot mål efter 20 minutters spil. Barca spillede ikke nogen god kamp og Bilbao fortjente hvert minut at vinde opgøret, men i det sidste minut dukkede Pedri op og bankede 2-2-målet ind og så skulle de to hold ud i forlænget spilletid, som Bilbao vandt på et straffespark.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, Gavi, Busquets, Pedri, Ferran Torres, Jutgla og Abde

46' Abde Nico
61' Gavi De Jong
61' Jutgla Ansu Fati
96' Ansu Fati Dest
105' Pedri Braithwaite

- 1-0 2' - Muniain
- 1-1 20' - Ferran Torres
- 2-1 84' - I. Martinez
- 2-2 90+3' - Pedri
- 3-2 105+2' - Muniain

Der var kun spillet to minutter af kampen, da en dyb bold blev sendt afsted. Selvom Jordi Alba var foran Nico Williams, så blev han totalt overhalet og herfra kunne Williams banke bolden ind foran mål, hvor Iker Muniain samlede op. Med et smukt sparke lagde han kuglen over Ter Stegen og i mål til 1-0 og så var kampen for alvor i gang. En katastrofal start for Barca - men en drømmestart af værterne.

Bilbao spillede dog ikke som man kunne have forventet det med et konstant højt pres. I stedet tillod de Barca at spille bolden meget rundt og satsede egentlig på kontrastød. Det gik dog galt for baskerne efter 20 minutters tid, da Busquets fandt Ferran Torres inde i feltet. Ferran skubbede bolden væk fra sin fod så han kunne få vinkel på kuglen og sparkede den så ellers over i det lange hjørne. Et fantastisk mål og et stærkt svar fra Barca, som kom bagud allerede efter to minutter. Efter målet kom Bilbao frem til to gode muligheder, men de formåede ikke at udnytte dem. Også Jutgla var tæt på, da han headede et indlæg tæt over mål.

Mod halvlegens slutning var det klart Athletic Bilbao, som satte sig på kampen. De sendte det ene angreb ned mod Ter Stegen efter det andet og fik flere store muligheder. Raul Garcia var især tæt på i to omgange, hvor Ter Stegen på den ene måtte hive en klasseredning frem mens det andet forsøg landede oven i målet. Også kort forinden måtte Piqué ned og glide for at blokere et frit skud og heldigvis for Barca fik Piqué rettet bolden udover baglinjen og således endte første halvleg 1-1.

Fra anden halvlegs start blev Abde pillet ud og Nico kom ind for at skabe mere kontrol omkring midtbanen, hvor Barca havde det meget svært. Efter en times spil var det ikke blevet bedre og så foretog Xavi yderligere to indskiftninger, da Gavi og Jutgla gav plads til De Jong og Ansu Fati.

Mod kampens slutning var det stadig Bilbao, som var bedre til at skabe chancer mens Barca konstant løb ind i en mur af Bilbao-spillere i deres angreb. Nico, Ansu og De Jong havde forbedret Barcas spil overordnet set, men det var ikke meget holdet kom frem til. Med fire minutter igen gik den ikke længere for Barca, som på ingen måde havde truet Bilbaos målmand. I stedet smækkede Williams et indlæg på overliggeren og få sekunder senere fik Bilbao frispark ude i siden af Barcas felt. Et indlæg blev servet ind i feltet, hvor bolden efter et forsøg dumpede ned for fødderne af Piqué, som på utrolig vis ikke fik sparket bolden væk og i stedet kunne Inigo Martinez tumle bolden i kassen til 2-1. Bare få minutter senere blev Barca udspillet og så scorede Bilbao til 3-1, men målet blev korrekt annulleret for offside.

I de sidste minut af tillægstiden kom forløsningen for Barca, da Dani Alves saksesparkede kuglen ned for fødderne af Pedri, som nåede at komme først på bolden og sparke den i mål til 2-2 og så skulle de to mandskaber ud i forlænget spilletid. Fem minutter inde i den forlængede spilletid var der dårlige nyheder, da Ansu Fati i en løbeduel pådrog sig hvad der lignede en baglårsskade. Ind kom Dest i stedet. Netop som første halvleg af den forlængede spilletid løb ud, havde Jordi Alba arm på bolden og så måtte dommeren dømme straffespark efter et tjek på TV-skærmen. Iker Muniain omsatte stensikkert og så stod der 3-2.

Pedri døjede med tydelige problemer i bentøjet og derfor spillede han ikke kampen færdig. I stedet fik Martin Braithwaite lov til at komme ind og gøre sit. Efter en totalt anonym indsats siden sin scoring, dukkede Ferran Torres op i det 107. minut og klappede bolden i mål, men det blev annulleret for offside. Barca jagtede endnu et udligningsmål, men denne gang var kvaliteten ikke til det og så var det Bilbao, som trak det længste strå efter 120 minutters fodbold. Barca har nu kun La Liga og Europa League at fokusere på. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder