Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

10 ting du skal vide om Pierre-Emerick Aubameyang

Nyheder - 2. februar 2022




Pierre-Emerick Aubameyang er ny spiller i FC Barcelona efter at Mateu Alemany på forrygende vis formåede at hente ham på en fri transfer selvom han var på kontrakt i Arsenal. The Gunners valgte efter gensidig aftale at bryde ud af kontrakten og således kunne Auba komme til Barca.

Her er 10 ting, som du måske ikke vidste om Barcas nye mand.

1. Han er født den 18. juni 1989 i Laval i Frankrig. Samme by kommer Francis Coquelin fra.

2. Aubameyang har tre nationaliter. Han er fransk fra fødsel, han er gabonesisk gennem sin far og
spansk gennem sin mor. Han valgte dog at spille for Gabon.



3. Auba er den eneste i Barca-truppen, som har været i klubber i Europas top fem ligaer. Han startede i AC Milan, rykkede til Lille, Monaco, Saint-Etienne og skrev senere under med Dortmund og derefter Arsenal. Nu er han i Barca.

4. På grund af sit forhold til sin spanske mor, har Auba længe erklæret sit ønske om at spille i Spanien. Hans mor er født i Spanien, men rykkede tidligt til Frankrig.

5. Auba har tidligere forklaret, at hans spanske talegaver stammer fra hans bedstemor, som også er spansk.

6. Auba er ikke den eneste fodboldspiller i familien. Hans far, Pierre, havde en længere karriere i Frankrig og repræsenterede også Gabon med hele 80 landskampe under bæltet. Derudover er hans to brødre også fodboldspillere.

7. Auba er en stor Batman-fan. Han har haft en Batman-frisure og haft klistermærker med Batman på sin bil. Han har også efter at have scoret et mål trukket en Batman-maske over ansigtet - det var til ære for hans søn, hvilket der kom stor problematik ud af, da Real Madrids Toni Kroos kritiserede Auba for at trække i masken midt i en kamp.

8. Aubameyang har det med at opfinde nye jubelscener. I Dortmund trak han blandt andet en Batman-maske mens Marco Reus tog Robin-masken på. Desuden er hans primære jubelscene en akrobatisk en af slagsen - måske man får den at se i Barca-trøjen.

9. Hans bedste sæson kom i 2016/17, hvor han var topscorer i Bundesligaen med 31 mål. Her sluttede han på tredjepladsen i kampen om den Gyldne Støvle, som Messi vandt med 37 mål.

10. Aubameyang har lært af de bedste. I løbet af sin karriere er han blevet trænet af Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, Arsene Wenger, Unai Emery samt senest Mikel Arteta. Nu får han fornøjelsen af Xavi. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


10 ting du skal vide om Pierre-Emerick Aubameyang

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder