Annonce


Annonce

Annonce

Så mange penge tjener Barca på andenpladsen

La Liga - 2. maj 2022




Der er stor forskel på om Barca slutter på anden-, tredje- eller fjerdepladsen i La Liga. Ens for alle placeringer er, at de kan sikre sig Champions League-fodbold i næste sæson, men der er også andre ting på spil. Først og fremmest er der stoltheden i at kæmpe sig fra en håbløs position tidligere på sæsonen og op på andenpladsen.

Derudover er der i denne tid mere end nogensinde brug for penge i Barca, og her kommer andenpladsen rigtig godt ind i billedet. Barca kan nemlig tjene op mod 966 millioner kroner ved at slutte på andenpladsen. Andenpladsen giver også adgang til Super Cuppen, hvor der er en ny titel på spil og hvor Barca også kan tjene penge - omend det er det mindste beløb der følger med andenpladsen.



Hvis Barca slutter på andenpladsen
387 millioner kroner i TV-rettigheder
520 millioner kroner for Champions League
59 millioner kroner for den spanske Super Cup

Det er altså et kæmpe boost for Barca at kunne slutte på andenpladsen selvom klubben har som mål har vinde ligaen hver eneste sæson. Efter en trist start på sæsonen under Ronald Koeman valgte Joan Laporta at fyre hollænderen og indsætte Xavi som cheftræner og hurtigt hoppede catalanerne adskillige pladser i tabellen og nu er de alene på andenpladsen med fire spillerunder endnu.

Der er altså 12 point at spille om, og Barca har to point ned til Sevilla, så intet er afgjort endnu, men sejren mod Mallorca skabte lidt luft ovenpå en række dårlige resultater og nu gælder det om at holde tungen lige i munden og sikre sig de sidste sejre som sørger for andenpladsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Så mange penge tjener Barca på andenpladsen

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder